Hoofdmenu

Wethouder Loek Damen heeft op donderdag 7 oktober de aftrap verricht van het project GMS on Tour.

Bij basisschool de Horizon aan de Grasbroekerweg heeft hij de opvallende groene tourbus officieel in gebruik genomen. Deze bus wordt als pop-up locatie op verschillende plaatsen in de wijk ingezet.

GMS on Tour is een initiatief van de gemeente Heerlen, Stadsregio Parkstad Limburg en de woningcorporaties Wonen Limburg, Weller, Vincio Wonen, Wonen Zuid. Met het project GMS on Tour werken ze aan een toekomstvisie voor de wijk. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties gaan ze in gesprek. Dat gebeurt tijdens workshops in het Cultuurhuis en op verschillende plaatsen in de wijk met de tourbus.

Gemeente Heerlen, Stadsregio Parkstad Limburg en de woningcorporaties Wonen Limburg, Weller, Vincio Wonen, Wonen Zuid ondertekenden in september 2020 een intentieovereenkomst om samen te werken aan de leefbaarheid van de wijk GMS (Grasbroek-Musschemig-Schandelen). Hiermee kiezen deze partners ervoor de komende jaren te investeren in GMS, te bouwen aan een sterkere en socialere wijk en in te zetten op de creativiteit en ideeën van de wijk zelf. Met deze impuls willen ze de wijk een nieuw toekomstperspectief bieden.

Met het project GMS on Tour staat de maand oktober in het teken van alle plannen en ideeën die leven in de wijk. Inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden worden uitgenodigd mee te werken aan een nieuwe toekomstvisie voor de wijk. Geïnteresseerden kunnen langskomen bij de opvallende, groene tourbus die op verschillende locaties in de wijk staat. Ook zijn er workshops voor vastgoedeigenaren, de creatieve sector en verenigingen.

Enkele kinderen van basisschool De Regenboog worden opgeleid tot Kids Reporters en maken 2 vlogs over hun ideeën voor de wijk. Die worden gepubliceerd op de website www.gmsontour.nl. Daar staat ook waar de groene bus van GMS on Tour precies staat.

Foto Gemeente Heerlen(Volgend nieuwsbericht) »