Op zondag 24 oktober maakt IVN Kerkrade onder leiding van natuurgids Herman Langen een 10 km lange dagwandeling door het Savelsbos, een van onze mooiste hellingbossen. We vertrekken vanaf landgoed Heerdeberg in Cadier en Keer. Via het Savelsbos bereiken we de voormalige boswachterswoning De Beuk waar we fraai uitzicht hebben op het Maasdal. Daarna lopen we verder door het langgerekte Savelbos waar het volop herfst is.

De bladeren van de verschillende boomsoorten verkleuren allemaal in hun eigen kleur en tempo. De vruchten van de bomen, zoals eikeltjes en beukennootjes, liggen op de grond en vormen het voedsel voor allerlei dieren, zoals de vele honderden Gaaien die dit jaar ons land bezoeken. Ook kijken we uit naar dassenburchten en paddenstoelen. Via Cadier en Keer keren we weer terug naar landgoed Heerdeberg. Neem genoeg eten en drinken mee. De 10 km lange wandeling is heuvelachtig en vergt ook enige conditie.

Vertrek: 9.00 uur parkeerterrein Continium aan de Hambosweg of om 9.45 uur parkeerplaats van Landgoed Heerdeberg in Cadier en Keer. Meer info via ivn.kerkrade@gmail.com

Foto Olaf Op den Kamp

Geef een reactie