Pover FC Landgraaf wint vandaag wel en houdt wederom de nul!

Op zondag 17 oktober stond de wedstrijd SV Simpelveld – FC Landgraaf op het programma. De thuisploeg was nog puntloos en FC Landgraaf had drie keer op rij gelijn gespeeld. Voor beide ploegen was het dus zaak om de eerste overwinning binnen te halen. Uiteindelijk was het FC Landgraaf dat aan het langste eind trok en wederom (met een portie geluk) de nul hield.

Zoals verwacht speelde SV Simpelveld achter de middenlijn en defensief om zo vanuit de fout te voetballen. De eerste fout van de wedstrijd begingen ze echter zelf in de 6e minuut toen na balverlies op het middenveld Rick Schmitz gevloerd werd in de zestien en een penalty kreeg. Raul Erkens ging achter de bal staan maar verzuimde het buitenkansje te benutten en zag dus zijn penalty gepareerd worden in de rechterhoek. FC Landgraaf drong daarna aan maar was slordig in de as van het veld. Na een kwartier spelen was het dan toch raak. Een kort genomen corner kon worden ingebracht door Rick Schmitz. De volledig vrijstaande Mart Senden kon zijn hoofd achter de bal krijgen en tegendraads binnen knikken: 0-1. Daarna was het Simpelveld dat enkele keren gevaarlijk werd via met name Bas Coenen. Eerst verzuimde hij een bal in tikken na een scherp aangesneden voorzet binnen de vijfmeter van Tim Mohnen. Enkele minuten later sneed hij goed naar binnen en kon door de volledige vrijstaande middenvelder van SV Simpelveld diep worden gestoken. Zijn 1 op 1 kans werd echter slecht ingeschoten en Tim kon uitstekend de inzet keren.

In de tweede helft kwam Simpelveld beter in het spel en was het enkel tegenhouden geblazen voor FC Landgraaf. Desondanks lagen er net als in de eerste helft ontzettend veel ruimtes waar gewoonweg geen gebruik van werd gemaakt. Gevaarlijker dan enkele afstandsschoten en standaardsituaties werden ze echter niet. FC Landgraaf kon daar ook niet veel tegenover zetten buiten een aanval via rechts waardoor Boy Raaijmakers in de 16 kwam, de bal scherp voortrok en de bal helaas niet kon worden getikt. Daarna was het opportunisme alom bij de thuisploeg die kost wat kost de gelijkmaker probeerden te forceren. Het dichtstbij kwamen ze toen na een corner een scrimmage ontstond en enkele schoten geblokt konden worden. Uiteindelijk lukte het FC Landgraaf de 0-1 over de streep te trekken.

SV Simpelveld had op basis van het speelbeeld vandaag meer verdiend. Het was ontzettend pover en het blijft duidelijk dat FC Landgraaf op dit moment nog niet lekker draait. Desondanks is er nog steeds niet verloren, zijn er 6 punten behaald waarbij drie keer de nul is behouden en staat men nu 5e in de competitie. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen KVC Oranje op het programma en hopelijk mogen ook dan de volgende 3 punten worden bijgeschreven.

Het team van FC Landgraaf heeft vanaf deze zondag voor de komende 3 jaar een nieuwe hoofdsponsor en wel Vakgarage Tom, gelegen aan de Heerlenseweg 204 te Landgraaf. Het dragen van de nieuwe shirts heeft de spelers schijnbaar goed gedaan getuige de 3 punten die men mee terugnam naar Landgraaf. Wij komen hier nog specifiek op terug.

Door Mart Senden en Foto’s: Jos Steinen/FC Landgraaf

Geef een reactie