Voorrang voor jonge kopers bij Krijtland Wonen

Jonge starters krijgen bij Krijtland Wonen voorrang op het moment dat ze een woning van de woningcorporatie willen kopen. Niet alleen bevordert dit de doorstroming op de woningmarkt. Ook wil Krijtland Wonen met dit instrument de kansen voor diegenen die het moeilijk hebben op de huidige woningmarkt vergroten.

Een en ander betekent dat per 1 januari 2022 huurders jonger dan 35 jaar van Krijtland Wonen voorrang krijgen bij de aankoop van een te verkopen huurwoning. En dit tegen een eerlijke, marktconforme prijs. Er hoeft dus niet overboden te worden. Voorwaarde is wel dat de koper een sociale huurwoning achter laat. Bij meerdere kandidaten wordt geloot bij de notaris.  Is er geen interesse van een huurder van Krijtland Wonen om te kopen, dan wordt de woning  aangeboden op de vrije markt. Maar ook hier krijgen jongeren tot 35 jaar en met een lokale binding voorrang. Het aantal huurwoningen dat de corporatie de komende jaren wil verkopen wordt sterk gereduceerd. De woningen zijn immers hard nodig om de doelgroepen goed te kunnen huisvesten. De corporatie hoopt met het beperkt aantal verkoopwoningen jongeren te helpen aan hun volgende stap in hun woon carrière en vast te houden binnen de regio.

 

 

Geef een reactie