Enkele tientallen steekwapens ingeleverd tijdens actieweek

Bij de politie van Basiseenheid Brunssum-Landgraaf zijn circa 25 steekwapens ingeleverd als gevolg van de inleveractie tijdens de Week van de Veiligheid (11-17 oktober 2021). Ook zijn andere wapens ingeleverd, waaronder een ploertendoder, een kapmes, een kruisboog en een vuurwapen.

De inleverweek was een landelijke actie waaraan meer dan 200 gemeenten deelnamen. Aanleiding is het toegenomen gebruik van (steek)wapens in recente jaren. Dat is vooral onder jongeren en jongvolwassenen het geval.
Burgemeester Wilma van der Rijt noemt het een “buitengewoon zorgelijke ontwikkeling. Daarom is het belangrijk dat ook in Brunssum aandacht is voor dit thema. Via de inleveractie maken we Brunssum weer een stukje veiliger.”

Resultaat inleveractieTijdens de inleverweek konden steekwapens anoniem en straffeloos ingeleverd worden bij politiebureaus. Bij de Basiseenheid Brunssum-Landgraaf werden uiteindelijk 12 inklapmesjes, 8 messen, en 5 stiletto’s ingeleverd. Daarnaast zamelde de politie ook andere wapens in, zoals een vuurwapen (inclusief patronen), een ploertendoder, een kapmes, een busje pepperspray, een doosje met patronen, en een kruisboog met pijlen. Tot de Basiseenheid Brunssum-Landgraaf behoren de gemeenten Brunssum, Simpelveld, Landgraaf, Beekdaelen en Voerendaal.

Foto Basiseenheid Brunssum

 

Geef een reactie