Bovengrondse Vakschool opent deuren

2

De Bovengrondse Vakschool (BVS) houdt op zaterdag 6 november een open dag in het nog te verbouwen schoolpand aan de Passartweg 150 in Heerlen. Tussen 13 en 15 uur zijn buurtbewoners en andere geïnteresseerden van harte welkom.

.De nieuwe vakschool wordt een plek voor iedereen in de wijk die een vak wil leren, werk zoekt, werk biedt of andere wijkbewoners wil ontmoeten. In de BVS komt het allemaal samen. Als deelnemer ontdek je er waar jouw kwaliteiten liggen en waar je blij van wordt.

Je eigen personeel opleiden. De BVS gaat mensen opleiden in verschillende werksferen. Gestart wordt met Bouw, Groen, Schoonmaak en Toezicht. De werksferen Zorg, Horeca, Logistiek, Detailhandel en installatietechniek staan op het lijstje. Nieuwe werksferen worden opgestart zodra werkgevers zich melden die behoefte hebben aan bepaalde vakmensen.  Werkgevers kunnen lid worden van de Vereniging Bovengrondse Vakschool om de verschillende werksferen mee vorm te geven en goede werknemers op te leiden.

Het vakmanschap van morgen .De Bovengrondse Vakschool scherpt bestaande vaardigheden aan en leidt vakmensen op. Dat is hard nodig. In deze digitale tijd wordt wel eens vergeten hoe mooi het ambacht is, maar ook hoeveel trots een netjes afgeronde klus oplevert. In de BVS gaat het daarom niet over lager of hoger opgeleid zijn. Het gaat over geloven in je talent, je kwaliteiten en in jezelf. Over samen iets leren maken en er voor elkaar zijn. Waar ervaren vaklieden het ambacht en de kneepjes van het vak graag doorgeven aan de nieuwe generatie.

Wil je alvast een voorproefje krijgen? Kom dan op 6 november tussen 13 en 15 uur een kijkje nemen. De BVS laat graag zien wat ze allemaal gaat doen aan de Passartweg 150 in Heerlen. Zo kun je de plannen voor de verbouwing van het pand bekijken en kun jij laten horen wat je ervan vindt. Ook vertellen ze je alles over de link met het rijke verleden van de Ondergrondse Vakschool uit de mijntijd.

Foto’s Bovengrondse Vakschool

Geef een reactie