Hoofdmenu

De plannen voor Het Martin Buber officieel ingediend

Wethouder Jo Schlangen (links) stuurt in het bijzijn van Frank Ramakers (midden) en Bert Schroën (rechts) de kwaliteitsstukken voor Het Martin Buber naar Den Haag.

Met een druk op de knop stuurt wethouder Jo Schlangen (onderwijs) in het bijzijn van Frank Ramakers (projectleider) en Bert Schroën (kwartiermaker) de kwaliteitsstukken voor Het Martin Buber naar Den Haag. Samen met de vele belangstellingsregistraties van ouders uit Kerkrade en omgeving. Hiermee is de formele aanvraag voor volwaardig openbaar voortgezet onderwijs in Kerkrade ingediend bij het Ministerie van Onderwijs.

Wethouder Schlangen: “Vanaf 1 juli zijn we in Kerkrade non-stop bezig geweest met Het Martin Buber. Dit is het moment waar we naartoe hebben geleefd. 730 ouders hebben een belangstellingsregistratie ingediend en ons Martin Buber team heeft ontzettend hard gewerkt aan de kwaliteitstukken waarin de visie van het onderwijs op Het Martin Buber omschreven staat. Wij hebben aan alles gedacht en er alles aan gedaan…Als het aan ons ligt komt Het Martin Buber er, en is er vanaf augustus 2023 weer volwaardig openbaar voortgezet onderwijs in Kerkrade!”

Hoe gaat het nu verder? Het is nu wachten op het verlossende woord vanuit Den Haag. Het ministerie laat vóór 1 juni 2022 van zich horen. Als Kerkrade een positief besluit ontvangt, kan Het Martin Buber in augustus 2023 z’n deuren openen.

Wat horen we nu nog van Het Martin Buber?. We blijven jullie informeren, dat doen we vanaf nu iets minder vaak dan dat je van ons gewend bent. Maar er komt nog genoeg leuks en interessants langs om ons te blijven volgen. Zo laat de razende reporter nog van zich horen en gaat de Buberwagen op pad.

De eerste stop van de Buberwagen is zaterdag 30-10-’21 van 14.00-16.00 bij de aftrap van de pleintje-app op sportpark Kaalheide.

Foto Gemeente Kerkrade

 (Volgend nieuwsbericht) »