Wat begon als een voetbalfeest, eindigde in een zware deceptie. De derby MVV-Roda JC werd gisteren na 42 minuten gestaakt na onlusten op de tribunes. Dat besluit werd genomen door burgemeester Annemarie Penn-te Strake na overleg met de scheidsrechter en met andere betrokkenen. “De scheidsrechter had de wedstrijd al tijdelijk stilgelegd. Ik heb contact met hem gehad en hij stond in contact met beide clubs. De veiligheid in het stadion kon niet langer worden gegarandeerd.

Ik vind het heel spijtig voor de overgrote meerderheid van de fans die er een feestje van wilde maken, maar door de aanhoudende acties van de
relschoppers moest er ingegrepen worden.” MVV Maastricht kondigt aan dat de daders opgespoord en gestraft zullen worden. “Weken is toegeleefd naar deze wedstrijd om er een groot voetbalspektakel van te maken. Door vrijwilligers, personeel, spelers, staf en supporters. Veel sfeeracties door club en supporters.

Het beloofde een geweldige feestelijke avond te worden. Totdat een groepje van rond de 25 kwaadwillende aanwezigen over en weer het voor 6.500 welwillende supporters heeft verbruid. We zijn intensief met KNVB en de driehoek van gemeente, politie en justitie in overleg om te kijken hoe we dit inmiddels landelijke maatschappelijke probleem in de toekomst kunnen voorkomen”, aldus de woordvoerder van MVV Maastricht.

Penn-te Strake spreekt haar afschuw uit over de gebeurtenissen van gisteren. “Wat er vanaf de 42ste minuut gebeurde tart elke verbeelding. Voetbal moet een feest zijn, dit werd een drama.” Wat de rellen van vrijdag betekenen voor volgende derby’s is nog niet duidelijk. Penn-te Strake: “Dat bespreken we met politie, justitie en de clubs. Maar dat dit zo niet langer kan, is voor mij helder.”

Door Gemeente Maastricht en Communicatie MVV en Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie