Fiets­ver­lich­tings­ac­tie in pro­vin­cie Lim­burg van start

In aanwezigheid van vertegenwoordigers van onder meer politie, Meerssense wethouder Gerard Ijf en ANWB heeft gedeputeerde en voorzitter van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL), Maarten van Gaans de voorlichtingscampagne voor betere zichtbaarheid van (jonge) fietsers en studenten afgetrapt.

Gedeputeerde Maarten van Gaans (mobiliteit): “Zet gewoon je licht aan, niet om een boete te voorkomen maar vooral voor je eigen veiligheid en die van andere weggebruikers. Dat moeten we dus met z’n állen willen”.

Uit onderzoek onder kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 17 jaar blijkt dat circa 88% van de kinderen in het donker een fietslicht aanzetten. Ongeveer 12% geeft in het onderzoek van de ANWB aan dat niet altijd te doen. Dat komt neer op zo’n 200.000 jongeren. Dit kan zorgen voor gevaarlijke situaties in het verkeer. De campagne is er dan ook op gericht om jongeren bewust(er) te maken van de noodzaak voor goede fiets verlichting.

De start van de campagne vond plaats op het Stella Maris College in Meerssen en bestond uit een controle door de politie, korte toespraakjes, een internetquiz met scholieren en het monteren en repareren van goede fietsverlichting door scholieren in samenwerking met de aanwezigen. Daarnaast bracht van Gaans met kalk de tekst aan ‘Zet je licht aan’ op het wegdek van de school. Deze streettag helpt leerlingen te herinneren hun fietslampje aan te zetten wanneer ze wegfietsen van school.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie