Hoofdmenu

SCHUNCK Museum presenteert: Mike Moonen – SCHWELLMANN AMBIANCE

Bij SCHUNCK Museum start op 7 november de nieuwe programmering, dat barst van het aanstormend talent en veel nieuw aangekochte collectiewerk. Mike Moonen siert de vitrine van het Glaspaleis met SCHWELLMANN AMBIANCE.

Beeldend kunstenaar Mike Moonen (1990, Heerlen) vervreemdt op een swingende manier. Zijn werk loopt uiteen van installaties tot collages met tekeningen, foto’s, animaties, beelden, muziek en magazines. Geen ruimte of object is ongeschikt. Een opgezet veulen, een springkussen voor een rodeostier of een uitgebreide collectie aanstekers: Mike gaat er het liefst meteen mee aan de slag.

Witgoed en een zwangere hamster
Iconische vormen uit de pop- en straatcultuur én banale huis- tuin- en keukenvoorwerpen komen veel voor in zijn collages en installaties. Hij verzamelt, duwt, schuift en verhuist totdat het schuurt en wringt. In dat proces schraapt Mike de uiterste hoeken van zijn hersenen om de bezoeker de voorkant van de onderkant te laten voelen. In de vitrine van SCHUNCK presenteert hij de installatie SCHWELLMANN AMBIANCE. Met keukens, waterfonteinen en witgoed. En natuurlijk een zwangere hamster…

Mike Moonen is in 2014 afgestudeerd aan de Maastrichtse kunstacademie. In 2017 won hij de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs en ontving hij de Werkbijdrage Jong Talent van het Mondriaan Fonds. Zijn werk wordt in diverse solo- en groepstentoonstellingen getoond.

SCHUNCK X lokaal talent
SCHUNCK besteedt, naar goed gebruik, ook dit jaar veel aandacht aan lokale kunstenaars. Zo start in november ook een nieuwe editie van Dreaming Out Loud. Hierin worden jonge architecten en beeldend kunstenaars uit Limburg en de Euregio in de schijnwerpers gezet, door hen een podium te geven in de vorm van een mobiele 2 x 2 meter-presentatie. Dit keer is het de beurt aan Quinn Zeljak (Venlo, 1988), die in 2020 afstudeerde aan de kunstacademie in Maastricht. Ook wordt, om de connectie met de stad te behouden en te versterken, dit jaar voor de tweede achtereenvolgende keer Curator voor één keer georganiseerd. Hierbij gaan lokale kunstliefhebbers, dit keer uit de Heerlense wijk Vrieheide, aan de slag met het cureren van de gemeentelijke collectie.

SCHWELLMANN AMBIANCE is van 7 november ‘21 t/m 30 januari ’22 te zien in de vitrine van het Glaspaleis. Gedurende de looptijd van de installatie verzorgt Mike diverse diners uit het kookboek dat hij samen met de band LosDQ maakt.

Foto’s Schunck(Volgend nieuwsbericht) »