Nieuwe Helden geeft jongeren perspectief in coronatijd

Het multidisciplinaire project Nieuwe Helden gaat op 24 november om 19.00 uur van start in SCHUNCK. Jongeren tussen de 12 en 23 jaar kunnen zich gratis aanmelden en samen met professionals uit de dans-, muziek- en sportwereld toewerken naar een knalvette show in poppodium NIEUWE NOR in 2022.

De coronamaatregelen hebben er flink ingehakt bij jongeren in Parkstad. Wat veel van hen aangeven is dat zij een gebrek aan perspectief ervaren en dat terwijl ze in de bloei van hun leven staan. Het was en is nog steeds lastig en soms zelfs onmogelijk om je vrienden, familie, vereniging of school te bezoeken. Des te meer reden om in de coronaperiode in te zetten op projecten die jongeren met elkaar verbinden en kennis laten maken met verschillende podiumkunsten. Een aantal Heerlense initiatieven sluit zich daarom aan bij Nieuwe Helden, waarbij ontmoeten, creëren en ontdekken centraal staan.

Bij Nieuwe Helden wordt er – aanvullend op het bestaande aanbod – activiteiten ontwikkeld waarbij jongeren een ander perspectief wordt geboden tijdens de coronaperiode. Jongeren worden geactiveerd en betrokken bij de Heerlense samenleving en hun eigen wijk. De gedachte dat iedereen wel ergens goed in is, overheerst binnen dit project en komt tot uiting in dans, muziek of sport. Nieuwe Helden gaat met een groep jongeren aan de slag om hun talent(en) te ontwikkelen en zelfvertrouwen te vergroten. De talentontwikkeling is voornamelijk gericht op kunst en cultuur in de breedste zin van het woord, waarbij aansluiting wordt gezocht bij de belevingswereld van de doelgroep. Om tot daadwerkelijke opvoeringen en producties te komen, worden ook talenten op het gebied van techniek, Pr en organisatie aangesproken en gestimuleerd. Ook de ouders, school en buurt spelen een actieve rol.

Meer informatie en aanmelden: https://www.nieuweheldennextlevel.nl/nieuwe-helden-heerlen

Nieuwe Helden Heerlen is een samenwerking tussen JENS, Outpoet, SCHUNCK*, Stichting HFC CREW, Nieuwe Helden & Poppodium Nieuwe Nor. Het project start op 24 november locatie SCHUNCK

Foto Poppodium Nieuwe Nor

Geef een reactie