Maurice Verbunt ook volgend seizoen hoofdtrainer van Rksv Groene Ster

Groene Ster en hoofdtrainer Maurice Verbunt zijn ook in het seizoen 2022-2023 aan elkaar verbonden. De 46-jarige oefenmeester en het bestuur hebben de samenwerking opnieuw met een jaar verlengd. Maurice Verbunt zal komend seizoen aan zijn zesde achtereenvolgende jaargang bij de sterdragers beginnen.

Maurice Verbunt is inmiddels bezig aan zijn vijfde seizoen op sportpark Pronsebroek. In zijn tweede seizoen (2018-2019) behaalde Groene Ster het kampioenschap in de hoofdklasse B en werd de promotie gevierd naar de Derde Divisie Zondag. In dat successeizoen werd tevens de districtsbeker van Zuid II gewonnen. Daarnaast kroonde Groene Ster zich in twee seizoenen tot een echte cupfighter met historische duels tegen de eredivisieclubs Heerenveen, VVV-Venlo en AZ Alkmaar. VVV-Venlo werd op een volgepakt sportpark Pronsebroek in oktober 2019 uitgeschakeld door Groene Ster. De seizoenen 2019-2020 en 2020-2021 werden vanwege het coronavirus vroegtijdig afgebroken. Dit seizoen presteert Groene Ster naar tevredenheid in de Derde Divisie Zondag en bezet na elf wedstrijden een zevende plaats.

Maurice Verbunt over zijn contractverlenging voor het zesde seizoen: “Het werken op dit hoge niveau bevalt mij nog steeds fantastisch, daarnaast zijn er nog sportieve stappen te zetten met de talentvolle spelersgroep waar ik prima mee werk. De samenwerking met de staf en bestuur is prima, daarnaast is er voldoende vertrouwen om in de tweede competitiehelft en in het seizoen 2022-2023 verder door te groeien naar een stabiele derdedivisionist.”

Groene Ster-voorzitter Jos Op ’t Eijnde benadrukt dat de contractverlenging van trainer Maurice Verbunt perfect past in de continuïteit die de club in haar beleid voor ogen heeft en is dan ook meer dan tevreden met een langer verblijf van de oefenmeester. “Wij streven op alle vlakken naar de lange termijn, regeren is immers vooruitzien. Maurice Verbunt is een vakman, die optimaal presteert met ons eerste elftal. Hij past perfect bij onze vereniging en heeft bovendien een brede belangstelling binnen alle geledingen van de club. Zo is hij ook nauw betrokken bij de ontwikkelingen binnen de jeugdopleiding van Groene Ster.”

Door Paul Kroes/Groene Ster en Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie