Vanaf maandag 22 november gelden in Zuyderland nieuwe, aangescherpte veiligheidsmaatregelen.

 Dit doen we om de veiligheid van onze patiënten en medewerkers zoveel mogelijk te waarborgen. Lees hier de nieuwe regels over de bezoekregeling, de begeleiding bij patiënten en het mondkapjesbeleid.

Heeft u een afspraak, onderzoek of behandeling in Zuyderland Medisch Centrum of komt u op bezoek? Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat het in al onze locaties zo veilig mogelijk is. We nemen maatregelen om u en onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting met het coronavirus. Hieronder vindt u de belangrijkste basisregels. Op onze pagina met ‘Veelgestelde vragen’ vindt u nog aanvullende informatie.

De belangrijkste basisregels Zuyderland Medisch Centrum
 • Heeft u een afspraak of onderzoek? Kom zoveel mogelijk alleen! Maximaal 1 begeleider toegestaan.
 • Kom niet te vroeg naar uw afspraak in het ziekenhuis. Dit voorkomt onnodige drukte.
 • Het dragen van een mondkapje op alle locaties van Zuyderland (Medisch Centrum en de Zorgcentra) is sinds 6 november opnieuw verplicht.
 • Aan bezoekers wordt gevraagd anderhalve meter afstand te houden van elkaar en van medewerkers. Gezamenlijke ruimtes, zoals onze restaurants, worden hier op ingericht. Wanneer bij plaatsnemen voldoende afstand van medewerkers, patiënten of bewoners gehouden kan worden, mag het mondneusmasker af, maar bij verplaatsing wordt het masker altijd gedragen. Bewoners in onze zorgcentra, die zich op eenzelfde afdeling bevinden, hoeven onderling geen afstand te houden. De bezoekregeling in zowel de ziekenhuizen als de zorgcentra van Zuyderland blijven ongewijzigd.
 • Bloedprikken? Prik dan eerst een datum!
 • Kom niet naar Zuyderland als u klachten heeft (koorts boven de 38 graden, luchtwegklachten, neusverkoudheid, keelpijn, hoesten) die duiden op Covid-19.
 • Bezoek van een patiënt is alléén mogelijk op zijn of haar kamer
  • Maximaal één bezoeker in de middag (11.00 – 14.00 uur) en één bezoeker in de avond (16.00 – 20.00 uur)
  • Bezoektijden: 11:00 tot 14:00 uur en van 16:00 tot 20:00
  • Één kind tot 12 jaar toegestaan in de middag en avond

  Volledige bezoekregeling en uitzonderingen op www.zuyderland.nl/bezoekregeling

  De belangrijkste basisregels Zuyderland Zorgcentra
  • Het dragen van een mondkapje op alle locaties van Zuyderland (Medisch Centrum en de Zorgcentra) is vanaf 6 november opnieuw verplicht.
  • Aan bezoekers wordt gevraagd anderhalve meter afstand te houden van elkaar en van medewerkers. Gezamenlijke ruimtes, zoals onze restaurants, worden hier op ingericht. Wanneer bij plaatsnemen voldoende afstand van medewerkers, patiënten of bewoners gehouden kan worden, mag het mondneusmasker af, maar bij verplaatsing wordt het masker altijd gedragen. Bewoners in onze zorgcentra, die op dezelfde afdeling wonen, hoeven onderling geen afstand te houden. De bezoekregeling in zowel de ziekenhuizen als de zorgcentra van Zuyderland blijven ongewijzigd.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie