Ook dit jaar hebben de Kruisboogschutterij St. Hubertus Haanrade en de Carnavalsvereniging Burgerlust 1924 de handen in elkaar geslagen om de voedselbank te ondersteunen.

Op zaterdag 11 december 2021 organiseert de Voedselbank Limburg-Zuid voor de 14e achtereenvolgende jaar een levensmiddelen inzamelactie.

Tijdens die dag staan de leden van Schutterij St. Hubertus Haanrade en de KV Burgerlust uit Eygelshoven tussen 10:30 uur en 15:30 uur aan de poort van de historische Laethof (Putstraat 17, Eygelshoven) voor de jaarlijkse levensmiddelen inzamelactie van de Voedselbank Limburg-Zuid.

Schutterij St. Hubertus en KV Burgerlust nodigen iedereen uit om levensmiddelen te doneren voor gezinnen die het hard nodig hebben. De voedselbank zet zich belangeloos in. Maar zijn ook geheel afhankelijk van wat zij aan levensmiddelen ontvangen om aan noodlijdende gezinnen te kunnen geven. Het levensmiddelenpakket dat momenteel verstrekt wordt bevat veel te weinig levensmiddelen. Oorzaak hiervan is dat de supermarkten in snel tempo de levensmiddelen die tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten, tegen sterk gereduceerde prijs verkopen, dit om verspilling tegen te gaan. Op zich natuurlijk een prima zaak.

Dit heeft geleid tot een dramatische teruggang van levensmiddelen die van de supermarkten worden ontvangen bij de voedselbank. De doelstelling van circa 25 stuks levensmiddelen is op dit moment slechts 7 tot 10 stuks.

Mede ook door de corona en economische situatie is het aantal gezinnen die een voedselpakket ontvangen dit jaar met 15% toegenomen.

Een extra boodschap voor een ander “Zorg voor een fijne kerst voor die ander”

 U maakt hierbij echt het verschil door 1 of meer van onderstaande producten mee in te kopen helpt u de Voedselbank Limburg-Zuid die gezinnen te steunen die het helaas hard nodig hebben.

  • Blik / pot groente
  • Blik / pot fruit
  • Blik vlees / vis
  • Spaghetti / macaroni
  • Rijst

 

Geef een reactie