VV Chevremont wint thuis wedstrijd van Veritas

De thuiswedstrijd tegen Veritas was op zaterdagavond gepland. Het was de bedoeling om er samen met het publiek een mooie avond van te gaan maken, maar helaas moesten we het zonder toeschouwers doen.

De wedstrijd zou in het teken staan van het 7 jarig jeugdlid Lenn Swinkels. Bij hem is twee geleden leukemie geconstateerd, wat voor een enorme schok heeft gezorgd binnen de hele vereniging. Lenn was dit seizoen zelfs nog speler van de week bij het eerste elftal geweest. De hele familie Swinkels is enorm betrokken bij de vereniging en wij wilde hen voor en tijdens de wedstrijd een hart onder de riem steken. Met bedrukte inloopshirts speciaal voor Lenn, deden we vandaag de warming-up. Gelukkig kon vader Ron ons vertellen dat de eerste behandelingen goed hebben uitgepakt en zij positief naar de toekomst kijken (ondanks het lange medische traject dat nog zal volgen).

Waar maken wij ons dan eigenlijk soms druk over? Enfin…… het blijft lekker om het balletje te laten rollen, het is een moment waarin je alle zorgen even opzij zet en samen met je teamgenoten strijd voor een overwinning.

Chevremont startte wat aarzelend aan de wedstrijd, in de beginfase waren we erg slordig maar we kwamen naarmate de eerste helft vorderde steeds beter in de wedstrijd. De dreiging op het doel van Veritas nam steeds meer toe en het was Tim Blättler die vlak voor rust de openingstreffer maakte, 1-0. Hij rondde bij de 2e paal, een indraaiende voorzet van Eloy Cox goed af.

Halverwege de tweede helft leek Tim Blättler de score te verdubbelen, maar hij werd onterecht afgevlagd door de grensrechter, waardoor zijn doelpunt werd afgekeurd. Veritas gooide er nog een extra aanvaller in en bleef strijden voor een goed resultaat. Maar onze defensie gaf geen echte kansen weg vanavond. Tim kon 7 minuten voor tijd  één op één met de keeper het karwei afmaken, maar de doelman van Veritas hield zijn ploeg op de been. Het bleef hierdoor bij een 1-0 overwinning voor Chevremont.

Met deze overwinning staat Chevremont bovenaan in de ranglijst, weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld, maar dat mag de pret niet drukken.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen SV Venray op het programma, één van de medeconcurrenten voor de bovenste plaatsen.Door Rob Pierik en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno