Sporting Heerlen verliest onnodig van koploper

Op zondag 21 november speelde Sporting Heerlen de 4de thuiswedstrijd van het seizoen tegen koploper Sportclub’25 uit Bocholtz. Na een belangrijke zege op bezoek bij Caesar vorige week ging de ploeg uit Heerlen voor de tweede driepunter op een rij.

 Doelpuntloze eerste helft zorgt voor weinig opwinding. Om 14:30 uur werd er afgetrapt in Heerlen. Sporting Heerlen begon vrij aardig en werd in de beginfase gevaarlijk via Demsey Dowson. Hij zag zijn schot echter gepareerd worden door keeper Job van de Walle. 10 minuten later was het wederom diezelfde Demsey Dowson die een kans voor Sporting Heerlen onbenut liet. Hierna kwam Sportclub’25 iets beter in de wedstrijd. De bezoekende ploeg werd dreigender, met name via de rechterkant. De vele voorzetten die van deze flank kwamen werden echter niet gevaarlijk. Er vielen dan ook geen doelpunten in de eerste helft.

Late treffer zorgt voor opluchting bij bezoekers. In de tweede helft veranderde er niet heel erg veel aan het spelbeeld. Sporting Heerlen werd via een schot van Marwan Bahaali 5 minuten na rust weer even gevaarlijk, maar ook deze bal ging er niet in. Het lukte hierna Sportclub’25 ook in de tweede helft niet om de wedstrijd te domineren. Er werd overal op het veld slordig balverlies geleden er werden helemaal geen uitgespeelde kansen of vlot lopende aanvallen gecreëerd. Sporting Heerlen ging op haar beurt weer slordig om met potentiële counter mogelijkheden. In de 85ste minuut was daar dan de verlossende 0-1 voor de bezoekers. Een vrije trap vanaf de hoek van de 16 meter was lang onderweg en werd bij de tweede paal teruggelegd door Bart Dieteren die mede hierdoor in het doel van Sporting Heerlen belandde. Dit was dan ook meteen de enige goal van de wedstrijd. Zo eindigde de wedstrijd dus in 0-1.

Landgraaf tegen Heerlen, Bocholtz tegen Rothem. Sporting Heerlen speelt volgende week de altijd lastige uitwedstrijd in Landgraaf tegen VV Schaesberg. Sportclub’25 krijgt over 7 dagen RVU uit Rothem op bezoek op het eigen sportpark.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie