Danny Vera komt met nieuwe theatershow The New Now Nightclub naar Theater aan het Vrijthof

Singer-songwriter Danny Vera verraste vorig jaar vriend en vijand met een nummer-1 notering in de Radio 2 Top 2000. Zijn nummer Roller Coaster kwam een jaar eerder al als hoogste nieuwe binnenkomer ooit binnen op vier en stootte eind 2020 Bohemian Rhapsody van Queen, dat liefst zeventien keer de lijst aanvoerde, van de troon. Het tekent dat het Nederlandse publiek de muziek van de zanger in de harten heeft gesloten. Danny veroverde de afgelopen jaren festivals, poppodia en theaters en komt in het voorjaar van 2022 terug naar Maastricht. Op vrijdag 25 maart 2022 zal Danny Vera in Theater aan het Vrijthof muzikaal grootser uitpakken dan ooit tijdens de theatershow The New Now Nightclub. De kaartverkoop start vrijdag 26 november om 10.00 uur.

Liedjes over herkenbare thema’s. De Middelburgse singer-songwriter Danny Vera schrijft al sinds zijn tienerjaren liedjes over universele thema’s als het leven, de liefde en de dood. Danny scoorde in 2019 met het nummer Roller Coaster een dijk van een hit en werd gelijk door heel Nederland in het hart gesloten. Het nummer verbrak een Nederlands record met de langst genoteerde top 40 hit, zonder ooit te zijn doorgedrongen tot de eerste 20. Roller Coaster bleek echter een blijvertje, want in 2019 kwam het nummer, als hoogste nieuwe binnenkomer ooit, op vier binnen in de Radio 2 Top 2000. Het steeg zelfs naar de eerste positie in de Top 2000 van 2020, ten koste van Queen’s Bohemian Rhapsody, het nummer dat liefst 17 keer de lijst wist aan te voeren.

Danny Vera muzikaal grootser dan ooit. Gepositioneerd als een getatoeëerde, zachtaardige outsider heeft Danny Vera de afgelopen jaren naast festivals en poppodia ook de theaters weten te veroveren. In zijn nieuwe theatershow The New Now Nightclub zal Danny muzikaal grootser uitpakken dan ooit. Niet alleen zijn vaste band, strijkersensemble en blazerssectie zijn van de partij: achtergrondzangers worden hieraan toegevoegd en dragen bij aan het groots brengen van de muziek van zijn prachtige albums. De show is slechts in enkele theaters in Nederland te zien. Op vrijdag 25 maart 2022 doet hij Theater aan het Vrijthof in Maastricht aan. De kaartverkoop voor deze voorstelling start op vrijdag 26 november om 10.00 uur.

The New Now. Tijdens de theatershow speelt Danny Vera onder andere muziek van zijn album The New Now dat in november 2020 uitkwam. De plaat is tijdloos en gaat tegelijkertijd over het hier en nu en over verandering. Er is een nieuwe tijd aangebroken of zo voelt dat voor Danny Vera: “Niet alleen voor mij, maar voor iedereen.” Dit gevoel heeft hij in dertien klassieke songs weten te vatten. Van gospel tot rock ‘n’ roll met een vintage Danny Vera sound. The New Now heeft inmiddels de status van gouden plaat bereikt en bovendien bezette het album vijf achtereenvolgende weken de eerste plaats in de Album Top 100, en was daarmee het langst genoteerde nummer 1 album van het jaar 2020.

Foto Escha Tanihitu.

 

Geef een reactie