Keuzegids hbo 2022: ‘Zuyd Hogeschool op derde plek in ranking grote hogescholen’

Zuyd Hogeschool is in de Keuzegids hbo 2022 op de derde plaats geëindigd in de ranking van grote hogescholen, zo heeft de Keuzegids op 24 november bekendgemaakt. Begin oktober werd al bekend dat negen opleidingen van Zuyd ‘excellent’ zijn volgens de Keuzegids. Deze opleidingen hebben daarom het keurmerk ‘Topopleiding’. Met de nieuwe positie draagt Zuyd nu ook het keurmerk ‘Beste grote Hogeschool – 3e plaats’.

Passie voor de ontwikkeling van studenten.Luc Verburgh, voorzitter College van Bestuur van Zuyd: “Het is mooi om te zien dat onze passie voor de ontwikkeling van studenten zichtbaar wordt in een podiumplek als een van de beste hogescholen in Nederland. Dit bevestigt dat het ons lukt om betrokkenheid én kwaliteit te combineren en is de verdienste van ál onze studenten en collega’s.”

De bekendmaking volgt op een herberekening door de Keuzegids. Instellingen die tot de grote hogescholen behoren, bieden opleidingen aan in minimaal negen van de tien studierichtingen uit de Keuzegids. In totaal behoren veertien hogescholen tot de categorie grote hogescholen. Zuyd deelt in deze categorie het podium met Avans Hogeschool (Brabant) en Hogeschool Windesheim (Flevoland en Gelderland). De ranking van hogescholen is gebaseerd op de opgetelde scores van opleidingen.

Veertien opleidingen van Zuyd behoren qua kwaliteitsscores binnen hun categorie tot de top 3 van Nederland. Negen van deze opleidingen hebben het predicaat ‘Topopleiding’ toegekend gekregen. Dit betreft de opleidingen Built Environment, Mens & Techniek | Biometrie, Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, Theater, Docent Muziek, Verloskunde, Ergotherapie, Logopedie en Vaktherapie.

Geef een reactie