Hoofdmenu

RKHBS pakt ook punt uit tegen Eikenderveld

Deze dinsdagavond stond de altijd moeilijke uitwedstrijd tegen SV Eikenderveld op het programma. De thuisploeg begon stormachtig aan het duel, en leek in de eerste minuut al te gaan scoren na een snelle aanval over de rechterkant. De spits bleek echter buitenspel te staan waardoor een snelle tegentreffer de ploeg van Mike Bisschops bespaard bleef.

Keeper Dave Delnoij werd in het eerste kwartier meerdere malen op de proef gesteld, maar steeds stond hij op de goede plek om in te grijpen. Pas na een kwartier spelen kwam RKHBS er goed uit over rechts, waar Mel Angerer voorbij zijn man ging, de achterlijn haalde en de bal voor het doel bracht. Hier kwam Bram Bemelmans net tekort om de bal over de doellijn te tikken. Toen was het weer de beurt aan de thuisploeg die met een moordend tempo RKHBS terugdrukte op eigen helft.

Pas na een half uur spelen kreeg RKHBS meer grip op het spel, en kwamen ook de kansen. Bram Bemelmans ging door over links, langs zijn tegenstander, waarna hij teruglegde op de inkomende Mel Angerer die echter op de goalie van de thuisploeg stuitte. Even later was het wel raak. Nu was het Mel die goed doorzette over links en de vrijstaande Rens Hahnraths aanspeelde. De inzet van Rens werd nog half gekeerd door de keeper, maar de hoog opstuitende bal werd binnen geknikt door de alerte Bram Bemelmans: 0-1. Met deze stand gingen beide ploegen aan de thee.

Na de rust kwam Chendo Kolker in de ploeg voor de wel goed spelende maar niet fitte Thymo Griesenbrock. In het begin van de tweede helft ontstond een meer open wedstrijd met kansen aan beide kanten. Een diepe bal werd buiten de 16 meter onderschept door de goalie van Eikenderveld en slecht verwerkt. Mel Angerer leek te profiteren met een schot van grote afstand, maar de bal verdween net langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Eikenderveld werd nu weer sterker, speelde met veel energie en snelheid en drukte RKHBS terug op eigen helft. Dom balverlies rond de middellijn leidde de gelijkmaker in. Eikenderveld profiteerde door over links van de ruimte te profiteren en spits Lamin Taal aan te spelen. Deze liet zich, wel of niet in buitenspelpositie, deze kans niet ontnemen en speelde de bal beheerst langs Dave Delnoij: 1-1.

De thuisploeg rook bloed en schakelde nog een tandje bij. Na een half uur in de tweede helft had dit resultaat. Een vrije trap centraal op het middenveld werd hoog in de doelmond gebracht, waar een speler van Eikenderveld was vrijgelopen en de bal in het doel kon werken: 2-1. RKHBS moest nu vol op de aanval gaan spelen. Een vrije trap van Sefa Sarigoz landde in de kruising, maar hij bleek het zijnet getroffen te hebben (was moeilijk te zien in de mist). Eikenderveld was levensgevaarlijk in de omschakeling, en een volley vanaf de rand van de 16 meter na een snelle aanval over links ging maar net naast. Vlak voor tijd mocht RKHBS een corner nemen vanaf de linkerkant.

Deze werd aan de eerste paal gelegd waar de bal na een duel doorschoot voor het doel. Hier was Jacco Quaedvlieg, in de ploeg gekomen voor Petter Schings, er als de kippen bij en plaatste het leer binnenkant voet via de paal binnen. Ondanks protesten van de thuisploeg, dat de bal de doellijn niet had gepasseerd, keurde de scheids van dienst de treffer goed en kwam de 2-2 op het virtuele scorebord. In de laatste minuten viel Eikenderveld met alle macht aan, en lag er een zee van ruimte voor de aanvallers van RKHBS. Men wist hier niet van te profiteren waardoor de punten op deze avond gedeeld werden.
Komende zondag wacht het thuisduel tegen Rood-Groen LVC, die recent gewonnen hebben van FC Gulpen.

Foto ParkstadActueel/Lucho Carreno(Volgend nieuwsbericht) »