MVV-Verdiende nederlaag maar aan het einde nog onnodig

Jong PSV bulkt van het talent en dat heeft de formatie in De Geusselt ook bewezen. De miljoenenformatie van trainer Ruud van Nistelrooy heerste 75 van de 90 minuten. “We speelden tegen een prima team en wij haalden ons niveau van vorige week – tegen Almere – niet”, was dan ook de duidelijke conclusie van trainer Klaas Wels na afloop. MVV verloor met 2-1 maar aan het einde bleek dit onnodig. In de laatste minuten kreeg MVV vier niet te missen kansen, vlak voor het PSV-doel. Toch werden ze gemist….. Oftewel een verdiende nederlaag die aan het einde totaal onnodig was.

Voor reacties na afloop voor de camera klik voor Klaas Wels HIER en voor Sven Blummel HIER

Bij PSV liepen alle aanvallen via centraal verdediger en aanvoerder Vos. Hij was dan ook de man die gedurende de 90 minuten het meest in balbezit is geweest.

Het dominante spel van Jong PSV begon vanaf het eerste fluitsignaal. MVV zakte in (4-4-2) maar met frisse, fruitige acties van de Eindhovenaren doorkliefden ze geregeld de Maastrichtse achterhoede als een warm scherp mes door de Rommedoe. Het doel van Romain Matthys werd dan ook geregeld onder vuur genomen maar of het vizier van PSV stond niet op scherp of de doelman wist kundig zijn doel leeg te houden. Met name Johan Bakayoko was een ware kwelgeest. Dit enorme talent was de spil van al het gevaar. Toch was het Simon Colyn die nog het dichtst bij een doelpunt was. Een gevaarlijke vrije trap vanaf 22 meter spatte op de lat uitelkaar. Was MVV dan helemaal niet kansrijk? Nee, verre van dat. In de 25e minuut leek Mitchy Ntelo de 1-0 op het scorebord te zetten. Hij kreeg de bal langs doelman Delanghe maar op de lijn werd het leer weggewerkt. Vlak voor rust dan een vloeiende aanval van MVV, die uiteindelijk bij de tweede paal door Ntelo tegen de touwen werd gekopt: 1-0.

Vlak na rust dan direct de 1-1. De MVV-achterhoede greep niet alert niet genoeg in waardoor Tielemans vanaf 16 meter onhoudbaar mocht inschieten: 1-1. MVV verloor de greep op de wedstrijd en tot de 80e minuut heerste PSV. De 1-2 door uitblinker Bakayoko, na een schitterende actie bekroonde hij zichzelf met een schot a la Arjen Robben, was dan ook meer dan verdiend. Na de optater trok MVV massaal ten aanval. Jong PSV raakte in paniek en in de verdrukking. In de 83e minuut imiteerde Sven Blummel, Bakayoko, alleen tikte doelman Delanghe de bal ternauwernood uit het doel. De goalie mocht in de slotfase uitgroeien tot de uitblinker bij PSV. Een minuut later bediende Keulen, Mart Remans op maat. Hij telde de gelijkmaker al maar hij had niet gerekend op het uitschuifbare been van de keeper. Was het dit dan? Nee, In de 92e minuut kreeg Remans de kans zich te revancheren: Blummel legde bal terug op hem maar van dichtbij schoot de aanvaller tegen de benen van Delanghe op. In de slotminuut van het duel leek dan Delferriere de gelijkmaker binnen te tikken. De bal kon hij van dichtbij intikken maar de bal hobbelde uiteindelijk net naast de verkeerde kant van de paal, dankzij…..de benen van Delanghe. Die zich uiteindelijk de onverwachte matchwinnaar mocht noemen.

MVV speelt maandag 29 november om 13.00 uur in De Geusselt tegen Roda JC. Vrijdag 3 december wacht dan in Maastricht Top Oss. Beide duels zijn live te volgen via MVV Radio.

Communicatie MVV en ArchiefFoto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie