Hoofdmenu

Sluiting panden Landgraaf i.v.m. aantreffen drugs

slot dicht afgesloten opslot ketting

De gemeente Landgraaf is begonnen met het regulier melden van het sluiten van panden waarin een bepaalde hoeveelheid drugs zijn aangetroffen. Daarmee willen we duidelijk maken dat we de handel, productie en opslag  niet tolereren en een stevig beleid hanteren. U ontvangt in de toekomst vaker deze berichten van ons.

In de laatste twee weken hebben burgemeester Richard de Boer en zijn voorganger Jan Schrijen, 4 panden aan de Reeweg, Hovenstraat, Burgemeester Jongenstraat en Grensstraat gesloten. In deze panden zijn softdrugs of harddrugs aangetroffen. Wij vertellen u graag meer over ons drugsbeleid.

De gemeente Landgraaf heeft beleid tegen drugs. De aanwezigheid van verdovende middelen heeft een grote impact op inwoners, ondernemers en bezoekers. De openbare orde en veiligheid is in het geding. Daarom heeft de gemeente duidelijke regels met betrekking tot de aanwezigheid van drugs in woningen en lokalen. Bij het aantreffen van een zogeheten ‘handelshoeveelheid’ drugs in bijvoorbeeld een woning, loods, bedrijf of garagebox, kan deze gesloten worden. Van een handelshoeveelheid is sprake bij het aantreffen van meer dan 0,5 gram harddrugs of meer dan 5 gram softdrugs en/of meer dan 5 hennepplanten. Deze regels zijn opgenomen in de zogenaamde ‘Beleidsregels wet Damocles en wet Victoria gemeente Landgraaf 2020’.

U kunt ook helpen – Meld Misdaad Anoniem (gericht op inowners). In elke buurt kunnen hennepplantages en drugslabs voorkomen. Ziet, hoort of ruikt u iets verdachts? Meld dit dan ANONIEM via Meld Misdaad Anoniem (M.) op telefoonnummer 0800-7000. Ook drugshandel vanuit een woning/lokaal kan hier gemeld worden. Anoniem is ook echt anoniem. De melder is nooit te achterhalen. Meer informatie vindt u op de website van Meld Misdaad Anoniem.

Foto c PasrkstadActueel

 

 (Volgend nieuwsbericht) »