In­stal­la­tie nieu­we gou­ver­neur Roe­mer en af­scheid waar­ne­mend gou­ver­neur Rem­kes

Tijdens een extra Statenvergadering heeft het Limburgs Parlement gistermiddag afscheid genomen van waarnemend gouverneur Johan Remkes en aansluitend is Emile Roemer als nieuwe gouverneur geïnstalleerd.

Gouverneur Emile Roemer komt uit het onderwijs, was jarenlang actief in de landelijke politiek en was eerder waarnemend burgemeester van Heerlen en Alkmaar.

In zijn eerste toespraak roemde hij netwerksamenwerking in Limburg, die ‘te prefereren is boven de anonieme ieder-voor-zich samenleving’. Gouverneur Roemer gaf aan dat ook hij verder wil bouwen aan een duurzaam, gezond en energiek Limburg. (zie complete speech (pdf, 369 kB)).
Vicevoorzitter PS Geert Frische namens Provinciale Staten, gedeputeerde Madeleine van Toorenburg namens Gedeputeerde Staten en de Zeeuwse commissaris van de Koning (CdK) Han Polman namens de CdK-Kring heetten de nieuwe gouverneur welkom. Dat officieel welkom werd onderstreept met het ondertekenen van het Gouden Boek van de Provincie Limburg.

Foto®ParkstadActueel

 

Geef een reactie