Hoofdmenu

Roda JC Kerkrade heeft voor het eerst sinds vijf november weer gewonnen

Mede dankzij een hattrick van Dylan Vente waren de Limburgers met 5-2 te sterk voor FC Dordrecht.

Nadat beide teams een minuut stilte in acht hadden genomen ter nagedachtenis aan oud-trainer Simon Kistemaker floot scheidsrechter Luuk Timmer voor de aftrap van de wedstrijd. Na 3 minuten was Roda JC al twee keer heel dichtbij een voorsprong. Dylan Vente wist zelfs te scoren uit een rebound, maar stond buitenspel. Nog geen minuut later ging een schot van de spits, via een speler van FC Dordrecht, net over het doel van Liam Bossin. Aan de andere kant scoort FC Dordrecht ook uit een rebound. Hier bleef de vlag omlaag en zodoende kwam de thuisclub na zeven minuten spelen op voorsprong. De achterstand duurde nog geen minuut, want een goede actie van Bryan Limbombe kwam bij Vente. De spits zag zijn schot gekeerd worden, maar vlak voor de lijn tikte Patrick Pflücke de bal binnen. Na een klein kwartier kreeg Roda JC haar volgende kans. Een voorzet van Emmers kwam tot bij Limbombe. De vleugelspeler wilde koppen, maar de timing was niet helemaal goed waardoor de bal over ging.

Vijf minuten later stond Limbombe met een prachtige individuele actie aan de basis van de volgende kans van de uitclub. De aanvaller passeert twee tegenstanders en speelt de vrijstaande Pflücke aan. De Duitser probeerde het in één keer maar zijn schot ging hoog over het doel van Bossin. Na iets meer dan een halfuur spelen drong Roda JC weer eens aan. Opnieuw kwam het gevaar van Limbombe. De buitenspeler werd knap aangespeeld door Amir Absalem en ging de één-tegen-één aan. Hij passeerde zijn tegenstander en stuurde de bal naar de lang hoek. Helaas ging deze net langs de verkeerde kant van de paal. Niet veel later leek Roda JC hulp te krijgen van de tegenstander, wanneer Alessio Miceli de bal bijna in zijn eigen doel gleed. Ook de spelers van Roda JC mochten nog meermaals aanleggen. Zo zag Limbombe opnieuw een schot gekeerd worden door doelman Bossin. Op slag van rust was de uitploeg nog gevaarlijk vanuit een hoekschop van Pflücke. Guus Joppen kon koppen, maar zijn inzet ging over.

Na rust kwam het eerste gevaar van Roda JC. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd door Vente genomen. Via de muur ging de bal hoog de lucht in om terug te keren in het strafschopgebied. Hier wist geen speler van Roda JC, uit de kluts, de bal op doel te schieten. Hierna waren er meerdere momenten waarop de Limburgers slordig waren. Absalem was wild in de afwerking en onzuiver in de passing en Emmers wist geen teamgenoot te vinden met zijn voorzet. Na één uur spelen is het Rody de Boer die zich onderscheidt. De doelman weet invaller Stijn Meijer één-op-één van scoren te houden en voorkomt hier mee een achterstand. Na iets meer dan een uur spelen wist Roda JC dan toch op voorsprong te komen. Een voorzet van Absalem is perfect voor Vente. De spits had alle tijd om aan te nemen en schoot de bal rustig in de lange hoek.

In de 72e minuut is de ploeg van Jurgen Streppel weer trefzeker. Op aangeven van Benjamin Bouchouari schoot Emmers de bal door de benen van doelman Bossin tegen de touwen. Hierna lieten ook de schapenkoppen zich weer eens zien. Een schot van Jacky Donker kon eenvoudig gekeerd worden door De Boer. Aan de andere kant wisten de Limburgers het net wel weer te vinden. Vente mocht de bal vrij aannemen op de rand van het strafschopgebied en schoot de bal, buiten bereik van Bossin, in de lange hoek. Roda JC had de smaak te pakken, want niet veel later had Pflücke uit een razendsnelle counter de 1-5 op de schoen. De poging van de linkspoot ging echter ver naast. Hierna was de Duitser de aangever. Een strakke pass naar Vente leek de aanleiding tot de 1-5, maar de spits zag doelman Bossin voorkomen dat hij een hattrick achter zijn naam kreeg.

Communicatie Roda JC en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno