Fortuna Sittard heeft donderdagavond de uitwedstrijd tegen AZ verloren.

 Zian Flemming bracht Fortuna al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, uiteindelijk bleek AZ met 2-1 echter te sterk. Het was de zevende wedstrijd waarin Fortuna Sittard op voorsprong kwam, maar naliet zichzelf te belonen met de volle drie punten. 

In de ploeg van Fortuna Sittard waren door hoofdtrainer Sjors Ultee noodgedwongen enkele wijzigingen aangebracht. Roel Janssen was geschorst, Ben Rienstra en de nieuwe Griekse aanwinst Andreas Samaris niet helemaal wedstrijdfit. Zij begonnen op de bank. Onder meer Nigel Lonwijk en Richie Musaba maakten hun opwachting in de basis.

De openingsfase was duidelijk voor Fortuna Sittard. Al in de eerste minuut werd een vrije trap van Mats Seuntjens door Lonwijk hard ingeschoten, de uithaal verdween over het doel. Na negen minuten werden de gasten beloond voor de sterke openingsfase. Een hoekschop van George Cox werd door Flemming hard ingekopt, AZ doelman Vindahl Jenssen kon de bal niet vasthouden. Van dichtbij werkte Flemming het leer vervolgens alsnog in het doel: 0-1.

Na een kwartier spelen nam AZ het initiatief over en kwam de ploeg diverse keren dreigend voor het doel van Yanick van Osch. Dani de Wit, met een kopbal, en Jesper Karlsson waren dicht bij de gelijkmaker. Die kwam er vier minuten vóór rust toch. De Wit produceerde vanaf de rechtervleugel een voorzet op maat richting Vangelis Pavlidis, deze verlengde de bal met zijn hoofd onhoudbaar in het doel: 1-1. In de daaropvolgende minuten was de thuisclub nog enkele keren gevaarlijk, het rustsignaal kwam voor Fortuna Sittard als geroepen.

Na rust kwam de thuisclub snel op voorsprong. In de 51e minuut produceerde Karlsson een harde inzet waarmee hij Van Osch kansloos liet: 2-1. In het vervolg van de tweede helft waren de kansen schaars. Beide keepers hoefden nauwelijks nog in actie te komen. Fortuna Sittard bracht met onder meer Rienstra en Samaris nog frisse, ervaren krachten, ook zij konden echter niets meer veranderen aan de stand. Waardoor Fortuna Sittard voor de vijfde keer op rij aan de verkeerde kant van de score stond na 90 minuten.

Communicatie Fortuna Sittard en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie