Jubileumseizoen C.V. de Vlavrèters is verplaatst naar 2023

Hoewel C.V. de Vlavrèters dit seizoen graag haar 6 x 11 jarig jubileum had willen vieren is inmiddels, na uitgebreid overleg en na veel wikken en wegen, besloten om ons jubileumseizoen te verschuiven naar volgend jaar. Het is opnieuw het coronavirus dat roet in het eten gooit.

Op de eerste plaats willen we natuurlijk voorkomen dat we al carnaval vierend het virus opnieuw een besmettingboost verschaffen. Bovendien zijn de financiële risico’s voor onze vereniging gewoon heel groot, immers straks een groots jubileum willen vieren betekent nu al veel betalen. Tenslotte vindt het bestuur dat een prins, jeugdprins, bloemenmeisje, hun adjudanten en familie maar ook alle leden van C.V. de Vlavrèters en natuurlijk de inwoners van Welte-Bensroa, een op en top jubileumseizoen verdienen en dat kan nu op geen enkele manier worden gegarandeerd.

De afgelopen weken hebben we met zijn allen dagelijks kunnen horen, zien en lezen dat het aantal coronabesmettingen en het aantal ziekenhuisopnamen snel en fors zijn toegenomen. Om die reden heeft het kabinet opnieuw forse maatregelen aangekondigd. Hoewel die maatregelen, vooralsnog, alleen de komende drie weken gelden, is het niet de verwachting dat we daarna van het virus en alle maatregelen af zijn.

Ondanks dat de proclamatie van onze nieuwe (jubileum)prins dus pas op vrijdag 6 januari 2023 zal plaatsvinden, gaan we nu toch echt afscheid nemen van onze huidige hooglustigheden. Waar, wanneer en hoe we dat gaan doen is nu nog niet duidelijk, gedacht wordt aan vrijdag 7 januari 2022. Natuurlijk zullen we dan niet vergeten om onze jubilarissen in het zonnetje te zetten.

Wanneer de mogelijkheid zich op enig moment toch voordoet om iets van carnaval te vieren dan zullen we die mogelijkheid zeker aangrijpen. Zo gaan de voorbereidingen voor onze Herrensietzung bijvoorbeeld vooralsnog gewoon door. Dat betekent niet dat daarmee ook de Herrensietzung hoe dan ook door gaat, dat is volledig afhankelijk van de corona ontwikkelingen in de komende periode, waarbij we kijken naar wat kan, wat mag en wat verstandig is.

Een vervelend bericht, helaas onoverkomelijk, de gezondheid van iedereen ligt ons echter meer aan het hart dan het koste wat kost willen vieren van een jaarlijks terugkerend feest.

 

Geef een reactie