FORTUNA SITTARD MET RUIME CIJFERS TEN ONDER BIJ FEYENOORD

In de uitwedstrijd tegen Feyenoord is Fortuna Sittard kansloos gebleken, de 5-0 eindstand gaven de verhoudingen duidelijk weer. Bryan Linssen, die zijn loopbaan in het betaalde voetbal bij Fortuna Sittard startte, was met twee doelpunten en twee assists, de gevierde man aan de kant van de thuisclub.

Martin Angha, afgelopen donderdag tegen AZ met een blessure uitgevallen, was niet voldoende hersteld om te spelen. Roel Janssen zat de tweede en laatste wedstrijd van zijn schorsing uit, het centrale verdedigingsduo werd derhalve gevormd door Ivo Pinto en Nigel Lonwijk.

Een situatie in het strafschopgebied van Feyenoord zorgde na vier minuten spelen voor de eerste opwinding. Verdediger Marcus Pedersen leek de bal in de opbouw te verspelen, Zian Flemming dacht te kunnen profiteren. In het daaropvolgende duel claimde Flemming een strafschop, scheidsrechter Rob Dieperink negeerde het protest. Ook de VAR vond het niet nodig om in te grijpen. Al in achtste minuut kwam de thuisclub op voorsprong. Bryan Linssen bediende met een fraaie steekbal Guus Til, vrij voor doelman Yanick van Osch maakte deze geen fout: 1-0.

In de daaropvolgende minuten had Van Osch goede reddingen in huis op pogingen van Tyrell Malacia en Marcos Senesi. Na 26 minuten was de Fortuna goalie kansloos, na een corner van Orkun Köcü reageerde Linssen attenter dan zijn directe tegenstander Deroy Duarte. Bij de tweede paal kopte hij ongehinderd in: 2-0. In het laatste gedeelte van de eerste helft ontworstelde Fortuna Sittard zich van de druk van de Rotterdammers. Tesfaldet Tekie dwong Feyenoord goalie Ofir Marciano tot een redding, een schot van Ben Rienstra werd door een verdediger van de thuisclub weggewerkt.

Zeven minuten was de tweede helft oud toen het derde doelpunt van de thuisclub een feit was. Een kopie van de tweede treffer, opnieuw was Linssen attenter dan zijn directe tegenspeler en sloeg zijn kopbal tegen het net. Na ruim een uur spelen kwam de vierde treffer van Feyenoord op het scorebord. Een voorzet van Guus Til bereikte Linssen, zijn als kopbal op de goal bedoelde inzet werd een voorzet op maat voor ploeggenoot Luis Sinisterra. Van dichtbij kon deze niet meer missen: 4-0.

De gifbeker was nog niet helemaal leeg voor Fortuna Sittard. In de voorlaatste minuut werd het derde doelpunt na een corner een feit. Een hoekschop van ex Fortunees Mark Diemers, hij kreeg een invalbeurt toebedeeld bij Feyenoord, belandde op het hoofd van Alireza Jahanbakhsh: 5-0.

Communicatie Fortuna Sittard en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie