Aloys Bruggeman RE RA nieuwe honorair consul van Litouwen

Aloys Bruggeman, RE RA is door het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Litouwen benoemd tot honorair consul van de Republiek Litouwen in het Koninkrijk der Nederlanden voor de regio Limburg. Hij zal in deze rol de algemene, economische en culturele belangen van Litouwen en zijn burgers vertegenwoordigen.

Het Honorair Consulaat voor de provincie Limburg is gevestigd in het centrum van Heerlen, en is daarmee de eerste diplomatieke post in de geschiedenis van de stad Heerlen.

“Ik ben verheugd dat de heer Aloys Bruggeman officieel de functie van Honorair Consul van Litouwen in Limburg op zich heeft genomen. De heer Bruggeman is een gerenommeerd lid van de gemeenschap met nauwe banden met de zakelijke, academische en culturele sector. Ik ben ervan overtuigd dat zijn actieve rol een grote bijdrage zal leveren aan de ontwikkeling van (economische) betrekkingen tussen de provincie Limburg en Litouwen”, aldus de heer Vidmantas Purlys, ambassadeur van Litouwen in Nederland.

Aloys Bruggeman: ”Litouwen is voor mij een heel uniek land, het heeft zoveel te bieden op cultureel, toeristisch of zakelijk vlak. Het heeft een prachtige natuur en prachtige historische steden. De producten uit Litouwen worden over de hele wereld verkocht en hoewel niet iedereen zich er van bewust is, hebben veel klanten van de IKEA een of meerdere Litouwse producten in huis. Maar niet veel mensen weten dat het land een van de belangrijkste spelers in Europa aan het worden is met zijn start-ups en hoogstaande IT-servicebedrijven zoals Vinted.’’

Aloys Bruggeman kent de regio Midden- en Oost-Europa zeer goed en beschikt over een uitgebreid nationaal en internationaal netwerk. Hij is ondernemer, uitvoerend lid van de raad van bestuur van de grootste organisatie van Nederland voor Vastgoedbeleggers. Daarnaast is hij universitair docent bij een post-master accountancy afdeling van Tilburg University.

Hij adviseert al bijna 25 jaar grote spelers in binnen- en buitenland, waaronder World 5: IBM, KPMG, Price Waterhouse Coopers werkzaam op verschillende continenten. In de Verenigde Staten van Amerika heeft hij met zijn team op Manhattan in New York de wereldwijde investeringen van meer dan 400 miljard euro voor het grootste pensioenfonds ter wereld gecontroleerd.

Foto Communications-Unlimited

Geef een reactie