De prijs voor gas en stroom is in de laatste maanden flink duurder geworden. Op vrijdag 10 december stond in verschillende media een bericht over deze hoge energiekosten. Daarin was te lezen dat gemeenten extra geld krijgen als bijdrage in de hoge energiekosten voor mensen met een laag inkomen.

De bijdrage is ongeveer € 200,-. Mensen in de bijstand hoeven niks te doen om deze bijdrage te krijgen. Zij krijgen het bedrag automatisch op hun rekening. Huishoudens met een laag inkomen maar die niet in de bijstand zitten, komen mogelijk ook in aanmerking voor dit bedrag. Zij kunnen zich hiervoor in 2022 melden. Denk aan zelfstandigen met een laag inkomen. Of aan ouderen met een laag inkomen uit een uitkering zonder aanvullend pensioen.

In het eerste kwartaal van 2022 wordt meer duidelijk. Op dit moment wachten wij op informatie vanuit de Rijksoverheid. We infomeren u als bekend wordt wie in aanmerking komt voor de bijdrage. Wij verwachten deze informatie uiterlijk eind maart 2022.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie