Klimaatverandering zorgt voor steeds meer uitersten. Waterorganisaties en gemeenten nemen al maatregelen om wateroverlast, droogte en hittestress in uw omgeving te voorkomen en de waterkwaliteit te bewaken. Maatregelen die onvoldoende zijn om het waterprobleem blijvend op te lossen. Daarom hebben we ook uw hulp nodig! Wat kunt u zoal doen om een steentje bij te dragen in 2022?

𝗕𝗼𝘃𝗲𝗻𝗴𝗿𝗼𝗻𝗱𝘀𝗲 𝗼𝗽𝘃𝗮𝗻𝗴 (𝗶𝗻 𝗼𝗯𝗷𝗲𝗰𝘁𝗲𝗻):
Water opvangen in een regenton, regenzuil of water opvangen in andere objecten. Veelal met het doel om het water te benutten voor het sproeien van de tuin, wassen van auto of voor nog andere doeleinde

𝗕𝗼𝘃𝗲𝗻𝗴𝗿𝗼𝗻𝗱𝘀𝗲 𝗼𝗽𝘃𝗿𝗮𝗴𝗲𝗻 (𝗶𝗻 𝗱𝗲 𝘁𝘂𝗶𝗻):
Het regenwater kun je vaak prima opvangen in een lager gedeelte van je tuin. Probeer de wateropvang te combineren met andere functies in je tuin. Dat kan bijvoorbeeld een lager gelegen gazon zijn of een vijver.

𝗩𝗲𝗿𝗴𝗿𝗼𝗲𝗻𝗲𝗻:
Vaak zijn grote stedelijke gebieden en particuliere terrein ingericht met steen of andere verharding om onderhoud te voorkomen. Echter zorgt het verstenen ervoor dat water niet meer de grond instroomt en neemt de temperatuur toe. Het vergroenen van tuinen, balkons en publieke ruimte (in steden) is daarom ontzettend belangrijk. Door je directe omgeving te vergroenen creëer je een gezonde en duurzame leefomgeving.

Kijk voor alle mogelijkheden op: https://www.waterklaar.nl/

Geef een reactie