Gevallen van vogelgriep in Maastricht: vermijd uit voorzorg contact met dode vogels

Kippen Foto Alfons Reijnders

In Maastricht zijn er meerdere gevallen van vogelgriep geconstateerd, in wandelgebieden en rondom vijvers, plassen en langs de Maasoevers. De gemeente vraagt inwoners de dode vogels niet aan te raken en de vondst te melden bij de Dierenambulance: 0900-4433224.

 Honden en katten zijn gevoelig voor vogelgriep. Zorg uit voorzorg ervoor dat uw huisdier niet in contact komt met dode vogels. Hondenbezitters wordt aangeraden de hond aangelijnd te houden rondom water en om de hond niet in het water te laten zwemmen.

Mensen met hobbyvogels of -kippen kunnen preventief maatregelen nemen door ervoor te zorgen dat er geen wilde vogels bij kunnen komen. Bijvoorbeeld door te zorgen voor een goede afrastering van het hok of de ren en de vogels niet vrij rond te laten lopen.

Meer info: Op enkele locaties worden waarschuwingsborden geplaatst. Meer informatie over de vogelgriep is te vinden op de website van het RIVM: Vogelgriep | RIVM.

Foto Alfons Reijnders

Geef een reactie