Groene Loper Run Maastricht wordt Maastricht Running Festival

De Groene Loper Run Maastricht gaat per vandaag verder onder de naam Maastricht Running Festival. Reden hiervoor is het steeds groter wordende internationale deelnemersveld van de wedstrijd. Voor deelnemers die zich al hebben ingeschreven, heeft deze wijziging geen gevolgen. Inschrijfbewijzen blijven geldig.

Wedstrijddirecteur Rob Frambach legt uit waarom er voor de naamswijziging gekozen is: “We merken dat het internationale deelnemersveld moeite heeft om ons te vinden wanneer zij zoeken naar een hardloopwedstrijd in het zuiden van Limburg. Voor de eerste editie in 2018 is gekozen voor de naam ‘Groene Loper Run’ omdat deze mooi paste in het rijtje met evenementen tijdens het openingsweekend van de Groene Loper. Echter, nu we een aantal jaar verder zijn en we aan de vooravond van de vierde editie staan, vinden wij het tijd voor een opfrisbeurt. De parcoursen van het Maastricht Running Festival verdwijnen zeker niet van de Groene Loper, de parcoursen blijven zelfs ongewijzigd. Het gebied staat namelijk voor sportiviteit in vitaliteit, twee van onze kernwaarden. Kortom: dezelfde sfeer en beleving, dezelfde organisatie maar een andere naam.”

Voor deelnemers die zich tot nu toe hebben ingeschreven verandert er niets. De bevestigingsmail die zij hebben ontvangen na hun inschrijving blijft geldig. Deelnemers die twijfelen of ze staan ingeschreven, kunnen contact opnemen met de organisatie via de website www.maastrichtrunning.nl

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie