Biologische olijfolie voor het goede doel uit Lesbos

In Wereldwinkel Wittem is weer olijfolie van het Griekse eiland Lesbos te koop.

Lesbos was vroeger geliefd als vakantie-eiland, maar de laatste jaren is het vooral bekend vanwege de overvolle vluchtelingenkampen waar mensen soms jarenlang zonder uitzicht verblijven, wachtend op een verblijfsvergunning in Europa. Na onlusten in de kampen zijn er mensen doorgestroomd naar het vasteland van Griekenland en – mondjesmaat – naar andere landen, maar er zijn nog steeds vele duizenden vluchtelingen op Lesbos.

Ook voor de bevolking van Lesbos is de situatie niet gemakkelijk. De volle kampen geven uiteraard overlast, nu al vele jaren. Maar bovendien zijn veel mensen van Lesbos hun inkomsten kwijt, want de toeristen blijven weg vanwege de kampen. Corona heeft dat alleen nog maar erger gemaakt.

De Stichting Olijfhelden biedt hulp: ze importeert biologische olijfolie uit Lesbos, die de boeren vroeger verkochten aan toeristen, om die hier te verkopen. Bovendien geeft ze voor elke verkochte fles een bedrag aan enkele hulpverleningsorganisaties in de vluchtelingenkampen. Zo worden zowel de eilandbewoners als de vluchtelingen gesteund.

Lever ook een bijdrage! Koop een flesje biologische olijfolie uit Lesbos. Enige tijd waren de flesjes uitverkocht, maar inmiddels zijn ze er weer. Ze zijn iets groter dan voorheen: 250 in plaats van 200 ml. De prijs is € 14,95 adres Wereldwinkel Wittem Wittemer Allee 34 Wittem

Foto Wereldwinkel Wittem

 

 

Geef een reactie