Ontbijten met de burgemeester of speeddaten met raadsleden tijdens ‘SCHUNCK’s verkiezingsprogramma’.

Op 16 maart 2022 zijn er gemeenteraadsverkiezingen in Heerlen. De stem van de burger bepaalt dan de koers voor de komende vier jaren in de eigen stad en gemeente. In samenwerking met de gemeente Heerlen organiseert SCHUNCK dit jaar een gratis programma rondom deze verkiezingen waarin je om tafel kunt met burgemeester, raadsleden en griffie.

Burgemeester Roel Wever is sinds 2020 burgemeester van de Gemeente Heerlen. De Gemeenteraad is het hoogste bestuursorgaan in de gemeente. De leden van deze raad (de raadsleden) nemen alle beslissingen die voor de gemeente belangrijk zijn. Bijvoorbeeld over onderwijs, nieuwbouw of de hoogte van de belastingen. “Stemmen en verkiezingen bepalen de toekomst van iedere gemeente, dus ook jouw toekomst. Daarom is stemmen van groot belang”, dat vindt burgemeester Wever. Ga daarover in gesprek met hem en de raadsleden, en ontbijt mee. Of kom naar een van de andere programmaonderdelen bij SCHUNCK.

Programma:

Alle programmaonderdelen zijn gratis toegankelijk. Aanmelding en een corona-toegangsbewijs is verplicht.

 • 1 & 8 FEB 2022/ UUR VAN DE BUURT –  Thema Verkiezingen
  Met twee griffiers als buurtgasten krijg je in dit ‘Uur van de Buurt’ de kans om in gesprek te gaan met ervaringsdeskundigen die je uitleg kunnen geven over de rol van de gemeenteraad en diens taken en plichten. Daarbij speciale aandacht voor hoe je als burger in contact kunt komen met gemeenteraadsleden.
  di 1 feb 10:30 uur/ Bibliotheek Heerlerheide/  Opgeven via tax@schunck.nl
  di 2 feb 10.30 uur/ Bibliotheek Hoensbroek/ Opgeven via bibliotheek.hoensbroek@schunck.nl
 • MA 21 FEB 2022/ BURGEMEESTERSONTBIJT

Heb jij altijd al kennis willen maken met ónze raadsleden of burgemeester Roel Wever? En hem willen vragen wat hij belangrijk vindt? Of wat hij wil realiseren in zijn rol? Dat kan! Schuif aan bij het Burgemeestersontbijt in de raadzaal.
ma 21 feb 9:00 uur/ Bernardinuskapel/ Opgeven via schunck.nl

 • 3 MAART 2022/ DEBATMIDDAG – Is het belangrijk om te stemmen?
  Griffiers Teun Zwemmer en Alexandra van der Weijden geven een introductie en presenteren een inleidend programma over wat de gemeenteraad doet, wat de griffie doet en hoe de raad wordt gevormd na afloop van de verkiezingen. Dit alles in aanloop naar een debat met de stelling “Is het belangrijk om te stemmen?”
  do 3 mrt 16:00 uur/ SCHUNCK Glaspaleis/ Opgeven via schunck.nl
 • 5 maart 2022/ Lezing Devika Partiman – stem op een vrouw
  Tijdens de lezing zal Partiman in gaan op het belang van vrouwen in de politiek, en specifiek op de historie van politieke vrouwen in Heerlen; wie waren hier bijzondere pioniers? En waarom zijn die rolmodellen belangrijk? Ook is er een blik op de toekomst, wat is er nodig om politieke gelijkheid te bereiken. Na de lezing is er een Q&A onder leiding van moderator Barbara Strating. 
  za 5 mrt 15:30 uur/ SCHUNCK Glaspaleis/ Opgeven via schunck.nl

 

 • 8 MAART 2022/  AANSCHUIFTAFEL “KRACHTIGE VROUWEN” – In gesprek met vrouwen uit de politiek
  Ga in gesprek en leer van andere krachtige vrouwen hoe ook jij stevig, betrokken en krachtig in de maatschappij kunt staan. Check schunck.nl en zie welke ‘krachtige vrouwen’ aanschuiven.
  di 8 mrt/ 19:30 uur/ SCHNCK Glaspaleis/ Opgeven via schunck.nl

Aan ‘SCHUNCK’s verkiezingsprogramma’ wordt nog hard gewerkt. Ook zijn we uiteraard afhankelijk van de corona-regelgeving. Houd daarom voor het volledige programma, actuele tijden en voorwaarden de SCHUNCK website en socials goed in de gaten.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie