De Katholieke Bond van Ouderen Heerlen-Stad organiseert een voorlichting over “DE HUID.”

De Katholieke Bond van Ouderen Heerlen-Stad organiseert donderdag 17 februari 2022 om 14.00 uur in de Luciushof een voorlichting over “DE HUID.”

Voor leden is deze bijeenkomst gratis (ledenpasje s.v.p. meenemen). Niet-leden zijn natuurlijk ook van harte welkom en betalen een kleine bijdrage van € 3,–De lezing duurt ongeveer 90 minuten uur met een kleine pauze.  Voor Iedere bezoeker is dan gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken.

Voor activiteiten gelden de regels van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.)
Dit wil zeggen, dat als U naar de voorstelling komt, U in het bezit moet zijn van de QR-code. Dit is het geldige bewijs dat u gevaccineerd bent.

‘DE HUID, DE SPIEGEL VAN DE ZIEL’

Een interactieve lezing over de betekenis van de ouder wordende huid.

Wat zie je als je in de spiegel kijkt? Rimpeltjes rond je ogen, een lijn boven je wenkbrauw, een litteken of pukkeltjes van die doos bonbons van gisteren? Jouw huid vertelt het verhaal van jouw leven. Je kijkt in de spiegel en je denkt na over je leven, over de betekenis van al die markeringen in je huid.

Je bent niet de enige die daarover nadenkt. In deze lezing nemen we je mee naar de denkwereld van oude en nieuwe filosofen (beroepsdenkers): wat waren hun gedachten over ouder worden? We maken ook een rondreis door de wereld van de ouder wordende huid en we vragen ons af wat je denkt als je rimpels ziet, of vlekken, een litteken. Hoe kun jij je huid van buitenaf en van binnenuit beïnvloeden?

In deze lezing betrekken wij je actief bij het verhaal, met onder andere een quiz met interessante vragen. We gaan het gesprek met jou aan en horen graag wat jouw ervaringen zijn. We laten je ook proeven van enkele manieren om van je huid een hele fraaie spiegel van je ziel te maken.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie