Burgemeester en wethouders trappen Voorleesdagen af in Heerlen

Burgemeester Roel Wever, wethouder Adriane Keulen en verschillende raadsleden, wethouders en lijsttrekkers namen gisteren in de locaties van peuteropvang Heerlen plaats op de voorleesstoel. Burgemeester Roel Wever had zijn ambtsketen omgedaan. In ’t Kuikennest las hij voor uit ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer. Ook smeerde hij een broodje en ontbeet hij mee met de peuters. Zo hier en daar waren er wat onderonsjes en gesprekjes.  Burgemeester Wever genoot zichtbaar.

In ’t Krauwelnest en Klein Duimpje nam wethouder Adriane Keulen het prentenboek over monsters ter hand. “Heel erg leuk dit,” vond ze. Vooral de inzet van de pedagogisch medewerkers prees ze. “Werken bij de peuteropvang geeft veel energie en is dankbaar werk, maar vraagt ook veel energie. Constante alertheid is geboden,” weet Keulen. Een goede reden voor de wethouder om de juffen op de foto en daarmee in het zonnetje te zetten!

Met de voorleesmomenten en het voorleesontbijt gingen de Nationale Voorleesdagen van start. De Voorleesdagen duren tot en met zaterdag 5 februari.

Foto’s Peuteropvang Heerlen

Geef een reactie