Zwaar gehavend MVV verliest nipt in Eindhoven

Maar liefst elf spelers ontbraken in de selectie van MVV Maastricht tegen FC Eindhoven door blessures en corona-besmettingen. Trainer Klaas Wels moest daarom een beroep doen op de de jeugd! Saul Penders mocht voor het eerst als basis-speler aantreden. Maar ook Lars Schenk en Besfort Arifi mochten voor het eerst in MVV1 spelen. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst: als we Blummel en Remans even niet meetellen stond er een team met een gemiddelde leeftijd van zo’n 19 jaar! Na afloop waren de complimenten aan alle kanten voor het jeugdige MVV, net zoals vorige week tegen FC Volendam. Helaas werd er opnieuw met 1-0 verloren.

Ook op de bank alles jeugd wat de klok sloeg: Visser, Arifi, Ancion, Schenk en Mami. Marko Kleinen zat eveneens op de bank, hij kon niet starten omdat hij van een hardnekkige blessure terug aan het komen is. Maar bij MVV was de wet van Murphy van toepassing. Bij een luchtduel in de 14e minuut liep Mitchel Keulen een zodanige hoofdwond (5 hechtingen) op, dat hij gewisseld moest worden. Dit betekende het debuut voor Lars Schenk, net een goede week 19 jaar. Hij debuteerde niet alleen bij MVV1, hij had zelfs nooit eerder met MVV1 meegetraind.

Hoe dan ook, in de 24e minuut had het hard werkende MVV op voorsprong moeten komen. Eerst kon Arian Kastrati zwaar gehinderd vanaf 12 meter uithalen, zijn afgeketste bal kwam voor de voeten van Kay Bösing die geheel vrijstaand vanaf 7 meter de bal in het doel kon schuiven. Hij raakte de bal echter verkeerd. Het laatste kwartier was volledig voor Eindhoven. In de 31e minuut ontsnapte Matteo Waem aan rood toen hij een doorgebroken speler naar de grond trok. Gelukkig liep Schenk in de buurt waardoor Waem alleen geel kreeg voorgehouden. De vrije schop vanaf 18 meter was vervolgens een prooi voor doelman Matthys.Ook in de 35e minuut was het de Belg de MVV opnieuw op de been hield. Twee keer binnen een minuut tikte hij het leer knap uit zijn doel. Waem had geen klagen over de referee. In de 41e minuut trok hij opnieuw een speler naar de grond. Normaliter geel maar scheidsrechter Vos vond het niet ernstig genoeg om de Belg rood voor zijn neus te houden.

In de tweede helft kreeg MVV meer grip op de tegenstander. En ook in deze helft was de eerste grote kans voor de Maastrichtenaren. Na een vlotte aanval in de 52e minuut bracht Blummel, Mart Remans in stelling. Hij schoot vanaf 14 meter een halve meter naast. MVV had een stevige muur opgetrokken en Eindhoven vond het gaatje niet. Zuur was het dan ook dat uit een totaal onschadelijke voorzet de 1-0 viel. Beste man van het veld Romain Matthys liep even na een uur spelen helemaal  onder de bal door waarna Vermeulen de bal in het lege doel kon deponeren. In de 68e minuut opnieuw een debutant aan MVV-zijde. De 19-jarige Arifi Besfort kwam op dat moment Labylle vervangen. MVV zocht steeds meer de aanval. In de 75e minuut plofte nog een bal op de MVV-lat. Dit nadat Waem opzichtig onderuit werd geduwd. Maar de warrig leidende Vos zag er geen overtreding in. Evenals een halve minuut later toen Sven Blummel in het strafschopgebied onderuit werd getrokken. MVV bleef zwoegen en ging tot het uiterste, Eindhoven loerde op de counter. Twee minuten voor tijd leek Blummel de gelijkmaker in te kunnen schieten. Hij stond plots oog-in-oog met doelman Betrams. Hij wachtte net iets te lang waardoor hij plots zwaar gehinderd werd en de bal net naast verdween. In blessuretijd drong MVV verder aan en kreeg nog een tweetal kansen maar ook nu viel de gelijkmaker niet binnen. Sven Blummel baalde. “Die kans aan het einde….pff…..hij zat er net met zijn teen aan anders wordt het hier 1-1. Maar met deze enorm jonge ploeg hebben we het meer dan goed gedaan. Het frustreert wel dat het resultaat er net niet is, we werken hard, we verliezen steeds met 1 doelpunt. Het zit op dit moment even niet mee. ”

Vrijdag 4 februari heet VVV Venlo in eigen Geusselt-stadion de tegenstander. De wedstrijd begint om 20 uur.