Hoofdmenu

Aanvullende informatie Fortuna Sittard -SC Heereveen

Fortuna Sittard neemt het zaterdag 5 februari op tegen sc Heerenveen, een wedstrijd waarbij het thuispubliek weer (deels) aanwezig kan zijn. Het zal voor iedereen weer even wennen zijn om het Fortuna Sittard Stadion te bezoeken. Om niet voor verrassingen te komen staan is hieronder de aanvullende informatie in aanloop naar dit duel terug te vinden. 

PARKEREN. Indien je besluit de wedstrijd te bezoeken met de auto, is het belangrijk om te weten dat er vanuit de gemeente structureel wordt gehandhaafd op het onjuist parkeren tijdens wedstrijddagen. Zet daarom de auto op een van de parkeerplaatsen of op een van de parkeervelden (P4, P5 en het uitvak, tarief €3,00) in de omgeving van het stadion. Tevens is het vanaf heden mogelijk om gratis te parkeren op het DSM-parkeerterrein aan de Poststraat.

Beschikbare parkeervelden:

P4: €3,00
P5: €3,00
UIT: €3,00
DSM: Gratis

KAARTVERKOOP. De wedstrijd tegen sc Heerenveen is alleen te bezoeken voor members van Fortuna Sittard. Er zal in verband met de huidige coronamaatregelen geen losse kaartverkoop plaatsvinden. Alle members – met uitzondering van kinderen t/m 12 jaar – dienen kosteloos een reservering te maken via Mijn Fortuna om de wedstrijd bij te wonen. Indien je nog niet in het bezit bent van een e-ticket voor dit duel adviseren we het websitebericht van afgelopen maandag (klik hier) te lezen om er alsnog een te bemachtigen.

ENTREE. De poorten van het stadion gaan anderhalf uur voor aanvang, om 17:15 uur, open. Door de verplichte corona check dient er rekening te worden gehouden met een langere doorstroomtijd bij binnenkomst. Deze coronacheck gebeurt aan de hand van de QR-code in de CoronaCheck-App. Alle bezoekers vanaf 13 jaar moeten bij binnenkomst een geldige QR-code aan kunnen tonen in de CoronaCheck-App. Deze code is op drie manier te verkrijgen:

  • Indien de bezoeker recent negatief getest is op corona (testuitslag max. 24 uur oud);
  • Indien de bezoeker volledig gevaccineerd is tegen corona (twee weken na de laatste prik);
  • Indien de bezoeker in het bezit is van een herstelbewijs.

Indien je besluit te testen om toegang te krijgen tot het stadion is dit eveneens mogelijk bij Covidtest Limburg aan de Parijsboulevard. Hier is een ruime capaciteit, ook op de wedstrijddag, waardoor er voldoende mogelijkheden zijn om een afspraak te maken. Maak een afspraak via testenvoortoegang.org.

Let op: Het per email verzonden E-ticket is het enige geldige toegangsbewijs. Enkel voor de kinderen t/m 12 jaar geldt de fysieke seizoenkaart als een geldig toegangsbewijs. 

GELDENDE MAATREGELEN. Helaas zijn we momenteel nog steeds aan maatregelen gebonden om een wedstrijdbezoek te kunnen faciliteren. Hieronder een opsomming van de geldende maatregelen:

  • Houd anderhalve meter afstand van mede-supporters die niet behoren tot hetzelfde huishouden;
  • Neem bij vakken zonder geplaceerde zitplaatsen (FRS en het uitvak) op stoelen met een groene sticker;
  • Bij verplaatsing in het Fortuna Sittard Stadion dient te allen tijde een mondkapjee te worden gedragen.

De fanshop in het stadion is met de opening van de fanshop in het centrum enkel nog geopend op wedstrijddagen. Met thuiswedstrijden openen de deuren vanaf twee uur voor de wedstrijd, wat tegen sc Heerenveen betekent dat de fanshop zal openen om 16:45 uur. Tijdens de wedstrijd is de fanshop gesloten. Na het laatste fluitsignaal zal de fanshop nog geopend zijn tot 21:30 uur.

CATERING. Betaalkaart (DiGiCard) en munten

De DiGiCard is voor members online op te waarderen via Mijn Fortuna. Indien je niet in het bezit bent van een DiGiCard, is een reguliere betaalkaart aan te schaffen bij een van de kassa’s in het stadion. Hiervoor wordt een borg gevraagd van €2,50. Met deze kaart is het niet mogelijk om online op te waarderen, dit dient te gebeuren bij een van de kassa’s. Het blijft tot de laatste wedstrijd van het seizoen 2021/2022 tevens mogelijk om met de groene munten te betalen. Na het lopende seizoen komen deze te vervallen.

Korting voor members
Alle members ontvangen zoals eerder gecommuniceerd structureel 5% korting op aankopen bij de catering punten binnen het stadion. Let op: deze korting kan alleen worden toegepast bij betalingen met de DiGiCard.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 « (Vorig nieuwsbericht)