Hoofdmenu

De winterse transferperiode zit er weer op.

 Roda JC heeft afscheid genomen van een drietal spelers en vijf nieuwelingen aan de selectie toegevoegd.
In deze winterse transferperiode heeft Roda JC een vijftal nieuwelingen vastgelegd. Maak hieronder kennis met deze spelers: 

Tomer Altman (23) is een multifunctionele middenvelder afkomstig uit Israël. De middenvelder heeft ook een Portugees paspoort en speelde eerder voor Maccabi Tel Aviv, Beitar Tel Aviv Ramla, Hapoel Haifa. Daarnaast speelde hij vanaf de O16 t/m de O21 in de nationale teams van Israël. Altman heeft bij Roda JC een amateurcontract tot het einde van dit seizoen

Dehninio Muringen (23) is een verdediger die zowel centraal als op de rechtsbackpositie uit de voeten kan. De Surinamer speelde in de jeugdopleiding van onder andere Ajax en FC Utrecht. Via ADO Den Haag en FC Dordrecht is hij bij Roda JC terecht gekomen. Muringen heeft bij Roda JC een amateurcontract tot het einde van dit seizoen.

Jamie Yayi Mpie (20) is een Belgische aanvaller. De twintigjarige speelde in de jeugdopleiding van OH Leuven en RSC Anderlecht voor hij in 2017 vertrok naar UC Sampdoria. Zonder zijn debuut te maken voor de Italiaanse Serie A club kwam Yayi Mpie transfervrij naar Roda JC. Inmiddels heeft de aanvaller zijn eerste doelpunt voor Roda JC al gescoord. Yayi Mpie heeft bij Roda JC een amateurcontract tot het einde van dit seizoen.

Davy van den Berg (22) is een talenvolle middenvelder die onder contract staat bij FC Utrecht. Daarvoor speelde hij in de jeugdopleiding van PSV. De linkspoot speelde dit seizoen zijn wedstrijden bij Jong FC Utrecht en wordt voor een halfjaar gehuurd.

Mohamed Amissi (21) is een multifunctionele aanvaller die op iedere positie voorin uit de voeten kan. Mohamed speelde in de jeugdopleiding van RSC Anderlecht en NAC Breda. Daarnaast is de aanvaller international van Burundi. Voor dit Afrikaanse land speelde de in Brussel geboren Mohamed al twaalf interlands. Amissi heet bij Roda JC een contract getekend tot medio 2023. De club heeft echter nog een optie om dit contract met één jaar te verlengen.

Ook heeft de club afscheid genomen van een drietal spelers. Robin Schoonbrood, Jeremy Cijntje en Denzel Jubitana verlieten de club.

Robin Schoonbrood kwam in de zomer transfervrij over van PSV Eindhoven. De middenvelder speelde drie wedstrijden voor Roda JC. Alleen in het bekerduel met Go Ahead Eagles mocht hij in de basis beginnen.

Jeremy Cijntje speelde twaalf wedstrijden voor de club. Tot een succesvol huwelijk kwam het helaas niet. De aanvaller begon alleen in het bekerduel met FC Den Bosch in de basis. Tot doelpunten en assists kwam het helaas niet. Mede hierdoor heeft Roda JC in overleg met zijn werkgever Heracles Almelo besloten om de huurovereenkomst te beëindigen. Op dit moment heeft Heracles de aanvaller verhuurd aan FC Den Bosch.

Denzel Jubitana heeft op de laatste dag van de transferwindow de club ook verlaten. De middenvelder wilde meer kans op speelminuten en heeft in goed overleg met de club zijn contract laten ontbinden. De middenvelder schoot uit de startblokken met twee doelpunten op bezoek bij De Graafschap (0-3 winst). De Belg kwam tot zeventien wedstrijden voor Roda JC en wist tweemaal te scoren.

Communicatie Roda JC en Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno