Hoofdmenu

23 partijen bij gemeenteraadsverkiezingen Maastricht

23 partijen met in totaal meer dan 500 kandidaten. In Maastricht valt iets te kiezen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart van dit jaar. Als voorzitter van het centraal stembureau heeft burgemeester Annemarie Penn-te Strake vanmorgen de geldigheid en de nummering van de lijsten vastgesteld. In Maastricht kan gestemd worden op de bekende namen CDA, D66, GroenLinks, Seniorenpartij Maastricht, VVD, PvdA, PVM, PVV, 50Plus, M:OED, LPM, SAB, SP én op de nieuwkomers Groep Gunther, Partij voor de Dieren, ChristenUnie, Volt, Forum voor Democratie, RE:SET, Maastricht Vooruit, Belang van Nederland en Maastrichtse Ondernemers Partij. Ook doet er in Maastricht één blanco lijst mee.

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake: “Dit aantal partijen en kandidaten laat wel zien dat de lokale democratie leeft in Maastricht. En terecht, want de gemeenteraad van deze stad beslist over wezenlijke onderwerpen die iedereen aan gaan. Alleen al daarom verdienen de gemeenteraadsverkiezingen een grote opkomst. Als je stemt oefen je invloed uit. Kijk bij welke partij jouw ideeën voor Maastricht aansluiten en ga stemmen. Maastricht is het waard om opnieuw een goede volksvertegenwoordiging te krijgen.” De gemeenteraadsverkiezingen zijn dit jaar op 14, 15 en 16 maart.

Zie ook onze pagina over verkiezingen.