Zaterdagavond heeft Fortuna Sittard voor de derde keer dit seizoen in eigen huis gewonnen.

Dat kon meteen worden gevierd met de ruim 4.200 aanwezige supporters, die voor het eerst sinds lange tijd weer (deels) het stadion in mochten. SC Heerenveen werd uiteindelijk met 2-0 verslagen. Zian Flemming scoorde beide doelpunten aan Sittardse zijde.

In de voorbije week versterkte Fortuna Sittard zich nog met diverse spelers. Hoofdtrainer Sjors Ultee had voor nieuwkomer Dimitrios Siovas direct een basisplaats ingeruimd, hij speelde samen met zijn landgenoot Andreas Samaris en Martin Angha centraal achterin in de vijf mans verdediging. Yanick van Osch verving in het doel de afwezige Michael Verrips.

Fortuna Sittard begon goed aan de wedstrijd, de ploeg zette veel druk op de verdediging van de gasten. Na een hoekschop van Mats Seuntjens kopte Flemming in, doelman Xavier Mous kon echter redding brengen. In het 5-3-2 systeem van Fortuna krijgen de vleugelverdedigers vaak de mogelijkheid om zich in aanvallend opzicht te laten zien. Na negen minuten produceerde George Cox van links een voorzet op maat richting Mickaël Tirpan, deze leek van dichtbij niet te kunnen missen. Zijn inzet verdween van dichtbij echter hoog over het doel.

Vier minuten later kwamen de gasten bijna op voorsprong. Een hard schot van 25 meter van Thom Haye, door de Friezen in de winterstop overgenomen van NAC Breda, kwam via de binnenkant van de paal en het lichaam van keeper Van Osch weer het veld in. Zestig seconden later viel de openingstreffer aan de andere kant. Flemming stond aan de basis van de aanval, hij bediende Tirpan. Deze gaf van de rechterkant een voorzet, die door de verdediging van Heerenveen slecht werd verwerkt. De doorgelopen Amsterdammer profiteerde en schoot de bal snoeihard door de benen van Mous: 1-0.

Na het openingsdoelpunt namen de gasten meer initiatief, zes minuten vóór rust zette Antony Musaba -tweelingbroer van Fortunees Richie Musaba- aan voor een korte dribbel. Hij ontdeed zich van twee verdedigers van Fortuna en kwam oog in oog te staan met Van Osch. Deze redde subliem.

In de tweede helft gaf Fortuna Sittard vrijwel geen kans meer weg, ondanks een overwicht van Heerenveen dat via diverse wissels probeerde om de wedstrijd te doen kantelen. Na 70 minuten verdubbelde de thuisclub de voorsprong. Tirpan bediende op prachtige wijze invaller en debutant Charlison Benschop, hij produceerde een harde, lage voorzet richting Seuntjens. Heerenveen verdediger Milan van Wijk voorkwam een treffer, door de bal nog over het doel te werken. De daaropvolgende hoekschop werd door Seuntjens van de rechterkant ingebracht, Flemming toonde zijn technische kwaliteiten door de ietwat achter hem komende bal toch fraai af te ronden: 2-0.

De wedstrijd was gespeeld, Van Osch moest nog één keer handelend optreden na een hard schot van invaller Amin Sarr. Na afloop vierden de spelers met de supporters een feestje, de zege zorgde voor alles en iedereen met een groen/geel hart voor blijde- en tevreden gezichten. In de slotfase kwam er nog een derde debutant binnen de lijnen: Jordan Botaka.