Limburgse monnik gekozen tot generaal abt van trappisten

SONY DSC

 

De uit Simpelveld afkomstige dom Bernardus Peeters o.s.c.o. is vrijdag 11 februari gekozen tot generaal abt van de trappisten. De Cisterciënser Orde van de Strikte Observantie, zoals de officiële naam luidt, is in Assisi in Italië bijeen voor het generaal kapittel.  

Broeder Bernardus Peeters (54) werd in Heerlen geboren en groeide op in Simpelveld. Na zijn middelbare school aan het Bernardinuscollege in Heerlen trad hij in bij de trappisten. De afgelopen jaren was hij abt van de Abdij Onze-Lieve-Vrouw van Koningshoeven in Berkel Enschot. Daar nam hij tal van nieuwe initiatieven om het leven als monnik onder de aandacht te brengen.

Dom Bernardus was ook voorzitter van de Konferentie Nederlandse Religieuzen. Deze taken legt hij nu neer. Hij zal zijn nieuwe taak als generaal abt vanuit het generale huis van de trappisten in Rome gaan vervullen.

Foto en tekst Bisdom Roermond

Geef een reactie