In Heerlen vieren wij carnaval onder elkaar!

 

 

Afgelopen dinsdag kondigde minister Ernst Kuipers diverse verregaande coronaversoepelingen aan. Door deze versoepelingen kunnen we na twee jaar weer carnaval vieren, maar nog niet helemaal op de wijze waarop we dit gewend waren. Het blijft namelijk van groot belang dat we aan ieders gezondheid en veiligheid blijven denken, ook in Heerlen. Daarom viert Heerlen carnaval dit jaar met elkaar in de eigen omgeving. Lokaal en kleinschaliger dan we misschien gewend zijn.

Burgemeester Roel Wever: “We zien dat verenigingen op diverse plekken graag alternatieve invulling willen geven aan de carnavalsactiviteiten. Dit kan alleen als ze kleinschalig zijn én veilig kunnen plaatsvinden. Lokaal vieren betekent dit jaar activiteiten door én voor Heerlenaren! Samen moeten we ervoor zorgen dat carnaval een leuk, gezellig maar ook veilig feest wordt. Het is dus niet de bedoeling om binnen anderhalve week nog (grote) evenementen of optochten te organiseren, want om dat goed, gezond en veilig te regelen is gewoonweg meer tijd nodig.”

Binnen en buiten een feestje. Carnavalsvierders kunnen door de versoepelingen zowel binnen bij de horeca als buiten terecht voor een gezellig feestje. Op het Pancratiusplein, in Hoensbroek, Welten, Heerlerheide; op de Heerlense straten zal de carnavalssfeer te proeven zijn. Op Zuid-Limburgse schaal zijn er grote verschillen in omvang en vorm van de carnavalsactiviteiten, iedere gemeente geeft zijn eigen invulling, zo ook Heerlen.

Wever vervolgt: “Rondom een aantal vergunnings- en meldingsplichtige activiteiten die passen binnen de gedachtegang zijn we in goed gesprek met een aantal partijen. Goed voorbeeld hiervan is het alternatief programma van Winkbülle. Het is mooi om te zien hoe flexibel en open initiatiefnemers zich hebben opgesteld. Dat maakt het voor een gemeente toch nog enigszins haalbaar om in korte periode medewerking te verlenen, want dat kan alleen als activiteiten voldoen aan de voorwaarden en ook veilig kunnen plaatsvinden. Carnaval 2022 zal een echt volksfeest zijn, waarbij we als Heerlenaren onder elkaar genieten van een mooie traditie. Ik hoop dat iedereen er een fijne Vasteloavend van maakt!”

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie