Hoofdmenu

Zelftesten en mondmaskers voor inwoners met een laag inkomen

Het kabinet vindt het belangrijk zelftesten en mondmaskers beschikbaar te stellen aan mensen die dit zelf niet kunnen betalen.  Heeft u een laag inkomen (tot 120 % van het sociaal minimum), dan kunt u deze testen en mondmaskers gratis ophalen. We gaan uit van 2 zelftesten en 5 mondmaskers per gezinslid. Kinderen vanaf groep 6 ontvangen de testen op school. Zij komen wel in aanmerking voor de mondmaskers. Het sociaal minimum is per 1 januari 2022 vastgesteld op € 1.725,00 per maand voor een gezin.

Belangrijk voor iedereen. Wethouder Christian Wilbach vindt het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot mondmaskers en zelftesten. ‘Deze materialen om jezelf te beschermen moeten voor iedereen toegankelijk zijn. Als je ze wilt gebruiken, moet die mogelijkheid er zijn. Voor iedereen!’  Voor het ophalen van de testen en mondmaskers kunt u tijdens de openingstijden terecht op het Burgerhoes, bij Welsun en tijdens de inloopmiddag van project WIJ(k) bij de Brandpoort. De inloop van project Wij(k) is iedere donderdag van 13.00 tot 15.00 uur.

Wij doen ons best om zo goed mogelijk in te schatten hoeveel testen en mondmaskers er nodig zullen zijn, maar voor alle locaties geldt op = (voor dat moment) op.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 (Volgend nieuwsbericht) »