Viering Carnaval in Stadsdeel Heerlerheide gaat, na een lange Coronapauze, toch een hoogtepunt worden

Ook in Stadsdeel Heerlerheide heerst er veel carnavals optimisme nadat tijdens de laatste Corona persconferentie Minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid de historische woorden sprak: Nederland gaat weer open. Voor veel carnavalsverenigingen klonk dit als muziek in de oren, want het gaf hen weer ruimte om toch carnavalsactiviteiten te kunnen organiseren. Dat deze niettemin gebonden waren aan een aantal voorwaarden en carnaval een andere belevingsimpact zou zijn en zal hebben veranderde niets aan de blijdschap bij de carnavalisten. Het mocht immers weer en gesteund door het bezigen van het traditionele Alaaf. Zou toch zonde geweest zijn als deze als vanouds niet meer horen zou zijn, eenvoudig omdat carnaval ook nu niet gevierd zou kunnen worden door de corona epidemie. Maar ondanks deze insteek staat boven alles uiteraard gezond blijven.

Het programma voor de komende dagen van de carnavalsverenigingen in Stadsdeel Heerlerheide ziet er dan ook als volgt  uit:

C.V. De Bokkeriejesj Groeët Ghen Heij:  In goed overleg met de gemeente Heerlen en met dank aan de optochtcommissie is het toch mogelijk om op Groeët Ghen Heij toch nog een kinderoptocht te organiseren. Deze gaat plaatsvinden komende zaterdag 26 februari. Start om 13.11 uur vanuit de wijk Rennemig en zal eindigen op het Corneliusplein.

Na afloop van de optocht zullen op het Corneliusplein enkele optredens plaatsvinden met o.m. La Bamba-Ummer D’r Letste, Danny Pouwels, Bokkie en Bolle en een DJ. Het zal tot 16.00 uur duren.Tijdens deze middag zullen ook de prijswinnaars bekend worden gemaakt van de kleurwedstrijd Kindercarnaval Heerlerheide.

Carnavals zaterdag staat, vanaf 20.00 uur traditioneel het Prinsenbal van C.V. De Bokkeriejesj op het carnavalsmenu. Dus zorg dat je erbij bent in Café-Zaal d’r Bok voor ouderwetse gezelligheid. De huis DJ Dirndl draagt zorg voor de nodige stemming en zijn er optredens van de LVK-finalisten Andy & Roy. Kortom, Ghen Heij weer op zijn best.

C.V. D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein. Onder het motto: ‘t moog waer organiseert Stichting Gemeenschapshuis Heksenberg i.s.m. D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein carnavalszaterdag 26 februari vanaf 14.00 uur in Sjpashoes Sjpasseberg Hei Grindelweg 84 een super gezellige gezinscarnaval met gratis schminken, snoep en popcorn voor de kinderen. Tevens optreden van Joy Blijdenstein
Kinderconsumptie € 1,00. Ook is er een Frietwagen aanwezig voor de jonge en oudere mens.

Carnavalsmaandag (Rosenmontag) 28 februari is er vanaf 18.00 uur (zaal open 17.00 uur) een onvervalste After-Corona carnavalsbal in het Sjpashoes Sjpasseberg. Gezellig samen met familie en vrienden carnaval vieren. In het fraaie en gekleurde Gemeenschapshuis is ruimte en plaats genoeg voor iedereen om dit groots te vieren. De muziek wordt verzorgd door DJ Marcel en er wordt tot aan de kleine uurtjes door gegaan.

C.V. de Jonge Bock N.Einde/Vrieheide. Uiteraard zal in N.Einde/Vrieheide/Versiliënbosch, nu het weer mag, de viering van carnaval weer losbarsten. Begonnen wordt zaterdag 26 februari van 14.00 tot 18.00 uur van start gegaan met kindercarnaval/kinderanimatie. Narrentempel Café-Zaal de Vare beuk  Hei Carisborgweg is dan het middelpunt van optie ma forma kindergezelligheid. Om 19.30 uur zal de zaal van genoemde narrentempel opengaan voor avondcarnaval met DJ Romano. Zondag 27 februari (zaal open) kunnen de vierders genieten van een avondje Vasteloavend Tirol.

 C.V. De Beeren en Buurthuis Beersdal .Zaterdagmiddag 26 februari is het zover: Vasteloavend in Buurthuis Beersdal. C.V. De Beeren houdt om half twee eerst een minioptocht door de wijk en aansluitend, vanaf twee uur, barst het carnavalsfeest los. Eindelijk gaat alles open. Tot zaterdag, alaaf.

Op carnavalsmaandag wordt in het Buurthuis weer het traditionele 1 euro 11 party gehouden. Vanaf twee uur ’s middags is de zaal open, voor een gezellige party met onze huis-dj Paul. Pils en frisdrank kosten € 1,11. Er zal ook samen met C.V. de Beeren een heerlijke en gezellige vasteloavend viering gehouden worden.

CV Carboon & Damesgarde de Boontjes. Het is waarschijnlijk nog mogelijk om een ontbijt/lunchbox te bestellen via de CV voor carnavalszondag. Door de huidige situatie en het opnieuw afzeggen van de carnavalsactiviteiten voor komend seizoen kan men de vereniging  (financieel) ondersteunen door het kopen van een box. De lunchbox is voor 2 personen en kost slechts € 17,50  per stuk. Een gedeelte van de opbrengst komt dan ten goede van de vereniging.

Wilt u alsnog een box bestellen… dat kan via de mail : perino@ziggo.nl  Op zondag 27 februari worden de lunchboxen uitgedeeld. Op deze carnavals zondag is er ook een livestream (facebook) waar optredens van verschillende artiesten te zien zijn.

CV Heks’n jäger. Limburg is weer open. Dus gaan de Heks’njäger op pad met de komende carnavalsdagen. Zij zijn klaar voor gezellige avonden en zoals gezegd, ze gaan hen snel zien en dan drinken ze een pot bier samen. Voor iedereen die samen met hen wilt carnaval beleven hieronder hun agenda voor de komende carnavalsdagen:

Zaterdag 26 februari aanwezig bij kindercarnaval de Jonge Bock en hun eigen Heksetreffen. Zondag 27 februari zijn zij present bij de uitroeping van de Caféprins de Braadharing. Maandag 28 februari maken ze een kroegentocht en dinsdag 1 maart wordt de heksenbezem weer afgelaten en is er (helaas weer) sluiting van carnaval.

Geef een reactie