LEZING CANARISCH EILAND LA PALMA.

 

Op dinsdag 8 maart 2022 verzorgt Herman Langen namens IVN Kerkrade een powerpoint presentatie over het natuurrijke Canarisch eiland La Palma.

Aanvang: 19.30 uur in het Sjevemethoes,  Sint Pieterstraat 3 te Kerkrade. U bent van harte welkom. De toegang is gratis, maar een vrije gave is welkom.

La Palma is van 100% vulkanische oorsprong. De top van het eiland is 2426 meter hoog.

Wat oppervlak betreft kun je het eiland vergelijken met Zuid-Limburg. Het hart van het eiland wordt gevormd door een oude krater, de Caldera de Taburiente. Deze Caldera is van rand tot rand ca 9 km breed. Onder begeleiding van een gids kun je door deze caldera prachtige wandelingen maken. Ondertussen genieten van de prachtige flora en overweldigende kleuren van vulkanische oorsprong.

De begroeiing op La Palma is heel divers door de Noordoostpassaat. Deze zeestroming voert in het Noordoosten vochtige lucht aan. Die kant van het eiland is heel groen. Meterslange varens groeien in de steile hellingen. De andere kant van het eiland, het Zuidwesten, is heel droog! Via levadas, door mensen gemaakte waterkanaaltjes, wordt het water getransporteerd van de vochtige kant van het eiland naar de droge kant. Heel mooi zijn de authentieke steden en dorpen van het eiland.  Santa Cruz de la Palma, de havenstad van het eiland, heeft heel mooie oude Spaanse pleinen, waar het goed toeven is. Het eiland wordt vooral bezocht door wandelaars en natuurliefhebbers.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie