Als gemeente zijn we dankbaar voor de initiatieven die in de samenleving ontstaan. En we proberen deze initiatieven met raad en daad terzijde te staan. We noemen het initiatief van Natasia Boom die met vele vrijwilligers spullen inzamelt en op dit moment met een heel konvooi op weg is naar de grens met Oekraïne om mensen daar te hulp te staan.

Door de bereidheid van Kerkraadse burgers om woonruimte ter beschikking te stellen, bieden zij vluchtelingen ook een rit naar Kerkrade aan. Het GOC* draagt hier nadrukkelijk aan bij. Wij spreken onze dankbaarheid uit naar hen die op welke wijze dan ook behulpzaam zijn om Oekraïners in deze donkere dagen terzijde te staan. Bent u een initiatiefnemer of wilt u graag een lokale actie ondersteunen? Kijk dan op www.kerkrade.nl/oekraine

Als symbolische steun is gisteren de Oekraïense vlag aan het raadhuis gehesen. Samen met het Oranje comité wordt een vredesdienst voorbereid waarmee de Kerkraadse gemeenschap haar solidariteit betuigt met het Oekraïense volk. We hopen op recht, rede en vrede.
Gemeenteraad gemeente Kerkrade
College B&W gemeente Kerkrade
* GOC is het Geüniformeerden Ontmoetingscentrum, een groep van, voor, met en door veteranen en andere (voormalig) geüniformeerden en hun gezinsleden.
Foto Gemeente Kerkrade