KVC Oranje is verheugd nieuw bloed te kunnen toevoegen aan de staf rondom de selectie. Xavier Gordijn uit Maastricht heet de nieuwe verzorger, de man dus die de spelers fit moet houden, dan wel zien te krijgen, om op zondag de best mogelijke prestatie te kunnen neerzetten. Xavier neemt de taken over van Evan Havenith, die zich onlangs gedwongen zag afscheid te nemen.

Wie is Xavier Gordijn
Als we Xavier vragen een omschrijving van zijn eigen persoontje te geven, zeg maar de mens achter de verzorger, moet hij eerste even nadenken. Dat zegt hij: ,,Dit is altijd een lastige vraag voor mij. Als ik mijzelf mag omschrijven, zou ik willen zeggen dat ik iemand ben met veel doelen en bezigheden in het leven. Stilzitten is niet voor mij weggelegd en ik ben amper thuis. Graag trek ik er op uit met vrienden in de vorm van bordspelletjes, eentje drinken, de stad in gaan, maar ook sport ik regelmatig en graag. Mijn agenda is altijd vol.”
Een bezige bij dus, deze vrijgezel van 9 maart 2002. Xavier is fysiotherapeut in opleiding bij Zuyd Hogeschool. Zelf gesport heeft hij ook. ,,Uiteraard gevoetbald”, zegt hijzelf. De jeugd van vv Scharn heeft zijn voetbalkwaliteiten mogen bewonderen. Hij begon er op 4-jarige leeftijd en bleef de club trouw tot en met de JO17-2. ,,Tegenwoordig ben ik regelmatig in de sportschool te vinden en doe ik het liefst aan krachttraining. Momenteel staat de sportschool vrijwel centraal in mijn leven, hier steek ik de meeste tijd in” laat hij ons weten.KVC Oranje
Dat iemand als Xavier Gordijn naar KVC Oranje komt is niet meteen voor de hand liggend. Maastricht ligt natuurlijk niet direct naast de deur. School, vacaturemelding en intermenselijke contacten blijken aan de komst ten grondslag te liggen. Xavier legt uit: ,,Ik ben bij KVC Oranje terechtgekomen via een vacature van Fysio Stofberg, die in de mailbox van mijn school belandde. Hierbij heb ik contact gehad met Mayron, die mij weer in contact heeft gebracht met Tom van Haandel. Tom heeft mij vervolgens in contact gebracht met het bestuur van oranje-wit.”Doelen
Dan vragen we Xavier naar zijn doelstellingen en ambitie. Hij wil duidelijk hogerop, zo blijkt, getuige: ,,Belangrijk voor mij is het om ervaring op te doen in de voetballerij als fysiotherapeut. Als ik een beroep mocht uitkiezen voor in de toekomst, dan zou ik graag hoofd fysiotherapie bij een grote voetbalclub willen zijn. Ik geloof dan ook dat de stap naar KVC Oranje een goed begin is, een prachtige kans is om me op mijn doel voor te bereiden door middel van ervaring op te doen. Verder is het voor mij van belang dat de spelers zonder last hun wedstrijden kunnen spelen en dat ik een band opbouw met alle clubleden.”

Derde helft
Xavier zegt dus een band op te willen bouwen met alle clubleden. Wie veel bij KVC Oranje komt weet dat één van de geschikte momenten daartoe wordt gevormd door de alom bekende derde helft. Ziet onze nieuwe fysio dat als een optie? Xavier sluit af met: ,,De 2 helften op het veld zijn het belangrijkst voor mij. Maar na een goede prestatie hoort een gezellige en verdiende derde helft er altijd bij!”

Eigen foto XAVIER GORDIJN

Geef een reactie