Door Kaja Snoeren/HC Nova Dames 1, en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

De competitie is eindelijk weer begonnen, wat betekent dat we jullie eindelijk weer updates kunnen geven over onze weg naar de 1e klasse toe! Wij kunnen in ieder geval niet wachten weer te gaan knallen op het veld én om jullie langs de lijn te zien.

Zondag was het dus zo ver, de langverwachte wedstrijd tegen Boxmeer Dames 1, welke een aantal maanden is uitgesteld door corona. Als we deze wedstrijd zouden winnen, zouden we eindelijk de koppositie weer overnemen en 3 punten los staan van de nummer twee. Het was een heerlijk weer, de zon scheen, onze trouwe supporters stonden eindelijk weer langs de tijd, oftewel, het kon niet misgaan toch?!

We zullen het niet te spannend maken, maar we hebben uiteraard de koppositie terug gepakt. Na een mindere voorbereidingsweek in verband met carnaval, waren we gisteren gebrand om goed te hockeyen. Met deze mentaliteit begonnen we de wedstrijd wat resulteerde in 70 minuten lang balbezit voor ons. Het eerste kwart beloonden we onszelf meteen met twee mooie doelpunten door Lieneke en Kaja en hebben we strafcorner na strafcorner gehad, waar we meer uit hadden mogen scoren. Het tweede kwart wisten we ook continu balbezit te houden, maar scoorden we niet. In de rust werd besproken dat we beter hockey speelde dan onze tegenstander, maar dat we onszelf moesten belonen met doelpunten.

Zo gezegd zo gedaan begon het derde kwart, waarin we wederom continu balbezit hadden. Echter stond Boxmeer met 10 eigen speelsters in hun 23 meter gebied en cirkel, waardoor wij onze dames in de cirkel lastig wisten te bereiken en de dames in de cirkel van de doorgeschoten ballen geen doelpunten wisten te maken. Ook in het derde en vierde kwart wisten we corner na corner te halen, waaruit we nu wel wisten te scoren! Zo pushte onze Laura twee strafcorners mooi langs de keeper het net in, wist Lieneke nogmaals te scoren en maakte Yanou het laatste doelpunt, de 6-0.

6-0 in de eerste competitie wedstrijd en het overnemen van de koppositie geeft veel zelfvertrouwen voor de komende wedstrijden, waarin we dit vast gaan houden!!

Volgende week spelen we uit tegen Scoop in Sittard, de nummer 9 van de competitie. Het belooft zondag mooi weer te worden met een zonnetje, jullie favoriete team speelt om de hoek, hét perfecte recept dus voor een zondag langs de lijn!!