Hoofdmenu

KVC ORANJE SCHIET MET SCHERP

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

KVC Oranje heeft zich uitstekend hersteld van de doordeweekse zeperd bij SVME. Werd donderdag in Eijsden met 2-0 verloren, thuis tegen SC Jekerdal won de ploeg van Paul van Putten met maar liefst 6-2. Viel er in Eijsden weinig tot niets te genieten, nu zorgde de wedstrijd negentig minuten lang voor verwarming van de voetbalharten.

Uiteraard was de vreugde er na afloop enkel aan Kerkraadse zijde. Dat brengt de 6-2 uitslag nu eenmaal met zich mee. Maar dat het een uiterst aantrekkelijk duel was geworden lag niet alleen aan KVC Oranje. SC Jekerdal, getraind door Nour-Eddine Elouali,  sinds enkele dagen ook in dienst bij Belgische eersteklasser Sint-Truiden, bleek namelijk een goed voetballende ploeg, die het oranje-wit heel lang zeer moeilijk maakte, zelfs nadat men zo’n tien minuten na de thee met een man minder was komen te staan, omdat doelman Bram Geerets door scheidsrechter Taha Bouders met rood (hands buiten de zestien) van het veld was gezonden.

Het eerste schot op doel kwam op naam van Henrique Silvestre Pereira van SC Jekerdal. Zijn inzet werd een prooi van KVC-keeper Lars van der Weide. Even later was het aan de andere kant raak. Daan Bastiaens speelde terug op zijn doelman Bram Geerets. Te kort, met als gevolg dat een alerte Chris Frauenrath tussenbeide kwam en beheerst binnen schoof: 1-0. SC Jekerdal herstelde zich wonderwel van deze tegenslag. De Maastrichtenaren namen het initiatief over en KVC Oranje kwam onder druk. Rond het half uur kregen de bezoekers drie kansen op een rij. Een vrije trap van Biel Went van net buiten de zestien eindigde op de linker paal en een pegel van Noah Pesik werd door Lars van der Weide over zijn veste getikt. De derde keer was het raak. Ruud Vanhauten maakte een overtreding op Daan Bastiaens. Omdat dit in de zestien gebeurde wees scheidsrechter Taha Bouders naar de stip. Biel Went voltrok het vonnis vakkundig. Hij stuurde Van der Weide naar rechts en schoot links binnen: 1-1.

Terwijl SC Jekerdal nog nagenoot van de op dat moment verdiende gelijkmaker, was het -binnen de minuut- weer raak voor KVC Oranje. Ruud Vanhauten stuurde Joey Niesters op links de diepte in. Niesters gaf voor en Chris Frauenrath schoot bij de tweede paal in: 2-1. Omdat Gabriel Scott op slag van rust net naast kopte was 2-1 ook de ruststand.

Zo’n tien minuten na de rust kwam KVC Oranje met een man meer te staan. Bob Roberts pegelde de bal naar voren, Ben Vloeberghs verlengde met het hoofd, daarmee Chris Frauenrath vrij voor doelman Bram Geerets brengend. Geerets kwam uit zijn doel en maakte buiten de zestien hands. Rood en vrije trap voor KVC Oranje. Dat werd een beauty. Lloyd Vromen haalde met zijn rechter vernietigend uit en schoot de bal onhoudbaar voor de nieuwe doelman Casper Bovenkerk in de rechter bovenhoek: 3-1.

Kostje gekocht dachten velen van de aanwezige KVC-adepten, maar SC Jekerdal toonde veerkracht. De ploeg bleef verzorgd voetballen en toen Gabriel Scott met een rake kopbal de 3-2 liet aantekenen was de spanning volledig terug. Het had ook 3-3 kunnen worden, ware het niet dat een kopbal van Daan Bastiaens net naast de rechter paal van het doel van Lars van der Weide verdween.

Een kwartier voor tijd kwam de verlossende 4-2 voor KVC Oranje op het scorebord. Joey Niesters ging op links richting de achterlijn en leverde een voorzet af op Jordi Schmitz. Diens inzet werd door een verdediger van de lijn gehaald, maar in de rebound was Chris Frauenrath wederom trefzeker. Voor even werd hij omgedoopt in C(h)ristiano. Die immers scoorde zaterdag namens Manchester United een hattrick, net als Frauenrath nu. Datzelfde -tussendoortje-  gold deze dag overigens ook voor ex-KVC-er Mel Angerer. Hij was drie keer trefzeker namens RKHBS, thuis tegen RKMVC (4-0).

Na de 4-2 gingen bij de bezoekers begrijpelijkerwijs de kopjes omlaag. KVC Oranje, dat de afwezigheid van een drietal vaste krachten uitstekend opving, voetbalde nu vrijuit en bouwde de voorsprong verder uit. Jordi Schmitz en Ben Vloeberghs -beiden tekenden daarmee dit seizoen voor hun eerste- zorgden voor de 6-2 eindstand.

Dankzij de overwinning het puntenverlies van andere ploegen in de top van de ranglijst verstevigde de ploeg van trainer Paul van Putten haar derde plek op de ranglijst. Komende zondag gaat het richting nummer twee op die lijst, vv Maastricht-West. SC Jekerdal komt donderdag al in actie, op bezoek bij Heksenberg-NEC.