DRIE BELANGRIJKE PUNTEN VOOR FORTUNA NA WINST TEGEN WILLEM II

Zondagmiddag heeft Fortuna Sittard een uiterst belangrijke overwinning geboekt op directe concurrent Willem II. Zian Flemming kroonde zich met een rake kopbal tot matchwinnaar en werd door de supporters verkozen tot EP:Tummers Man of the Match. Door deze zege stijgt Fortuna enkele plaatsen op de ranglijst en is de strijd om degradatie te ontlopen weer helemaal open.

In de dagen voorafgaande aan de wedstrijd werd het duel in de media omschreven als ‘cruciaal’ en ‘degradatiekraker’. Voor beide ploegen waren de belangen enorm, Fortuna Sittard wilde de nare smaak van de nederlaag tegen PEC Zwolle wegwerken. Voor Willem II was het helemaal een roerige week, na een lange serie van tegenvallende resultaten werd trainer Fred Grim ontslagen. Assistent Danny Landzaat fungeerde tegen Fortuna als eindverantwoordelijke.

Ruim 8.500 toeschouwers zagen dat Flemming na circa vijftien minuten spelen de eerste échte kans van de wedstrijd kreeg. Na een bekeken bal van Ben Rienstra ontdeed de Amsterdammer zich op de linkervleugel van oud Fortunees Wessel Dammers. Zijn schot verdween echter voorlangs. Acht minuten later was de aanvaller opnieuw dicht bij een doelpunt, ditmaal op aangeven van de sterk spelende Deroy Duarte. Willem II doelman Timon Wellenreuther zag de inzet van Flemming echter naast het doel verdwijnen.

Na een half uur spelen waren de gasten enkele keren gevaarlijk. Elton Kabangu schoot bij de eerste paal naast, even verderop in de wedstrijd verscheen hij op aangeven van Görkem Saglam vrij voor Fortuna keeper Yanick van Osch, deze redde fraai. Een schot van Jizz Hornkamp werd door goed verdedigend werk van Mickaël Tirpan onschadelijk gemaakt

Zes minuten na rust kwam Fortuna Sittard op voorsprong. Flemming zette op eigen helft een aanval op, via Duarte kwam Lisandro Semedo op de rechtervleugel in balbezit. De snelle vleugelspeler, na een lange blessure voor het eerst weer basisspeler, produceerde een fraaie voorzet op de mee naar voren gesprinte Flemming, die met zijn hoofd scoorde: 1-0.

Na ruim één uur bracht Fortuna trainer Sjors Ultee met Tesfaldet Tekie, Andreas Samaris en Jordan Botaka drie verse krachten. De gasten hadden vaak de bal, echt gevaarlijk werd het echter vrijwel nooit voor het doel van Fortuna Sittard. Tien minuten vóór tijd was Mats Seuntjens dicht bij de bevrijdende tweede treffer, zijn schot van zo’n 18 meter kwam echter via de paal weer het veld in. Ze bleef het spannend tot en met de extra tijd. Verder dan een schot van dichtbij van Dammers, fraai geblokt door Martin Angha, kwam Willem II echter niet meer. De spelers van Fortuna Sittard vierden na afloop de zege uitbundig met de supporters.